Podle zprávy vystavené v Al-Alam News Network zmasakrovala Fronta al-Nusra ve městě Tal Abyad umístěném v severosyrském okrese, který je součástí guvernie Al-Raqqa, 120 dětí a 330 mužů a žen. Kurdové v této oblasti nedávno zformovali milice, aby bojovali proti teroristickým žoldnéřům z Islamistického státu Iráku a Levanty a z Fronty al-Nusra. Kurdové se stali terčem útoku v Aleppu, v Tal Aran a v Tal Hasel. Teroristé v těchto městech obyvatele pozabíjeli nebo unesli a zbytek donutili k útěku.


1. srpna Saúdy vlastněný pan-arabský televizní zpravodajský kanál al-Arabiya ohlásil, že „s Al-Káidou spojená skupina se po násilných střetech s kurdskými bojovníky v Sýrii zmocnila asi 200 kurdských civilistů“ poté, kdy uchvátila kontrolu na Tal Aren (viz video níže).

Kurdové říkají, že jim tyto útoky připomínají kampaň al-Anfal rozpoutanou bývalým iráckým diktátorem Saddámem Husseinem v 80. letech. Tato kampaň rozpoutaná během posledních fází Íránsko-irácké války se kromě Kurdů zaměřila i na další ne-arabské národnosti včetně Asyřanů, Šabaků, iráckých Turkmenů, Jazidisů, Židů, Mandeanů a dalších.

Bývalý člen Al-Káidy v červnu obvinil Abu Mohammeda al-Jawlaniho, vůdce Fronty al-Nusra z práce pro CIA. „Osobně věřím, že vůdce Armády Nusra, který vyhlásil podporu Aymanu al-Zawahirimu je operativcem CIA,“ řekl Sheikh Nabil Naiim.

O al-Nusra se povídá, že má kromě konexí se CIA konexe i s tureckou rozvědkou. A Turecko proti Kurdům vedlo dlouhou a bezohlednou válku.