Podívejte, čeho si poprvé všimla kosmická loď NASA Cassini v roce 2007. Je tam obrovský rotující šestiúhelník kroužící kolem severního pólu Saturnu. Podívejte se na webovou stránku NASA, která to vysvětluje takhle. Tohle není nějaká konspirační teorie. Tohle není nic na způsob přehnaných interpretací náhodných přirozených struktur. Je to zcela jasně obrovitý šestiúhelník a ten, zatímco si tu povídáme, krouží kolem severního pólu Saturnu. A tím „obrovitý“ myslím to, že ten šestiúhelník je větší než planeta Země.


Přímo z webové stránky NASA: „Tohle je velice divný tvar ležící v přesném geometrickém uspořádání se šesti téměř stejnými rovnými stranami,“ říká Kevin Baines, expert na atmosféru a člen týmu Cassini mapování viditelným a infračerveným spektrometrem v NASA Jet Propulsion Laboratory v Pasadeně v Kalifornii. „Nic takového, jako tohle, jsme na žádné jiné planetě neviděli. Tlustá atmosféra Saturnu je opravdu tvarována kruhově uspořádanými vlnami a konvektivními buňkami, které tu dominují, tak by to asi bylo poslední místo, kde byste očekávali, že uvidíte takovýto šestistranný geometrický útvar, ale je tam.“


Ten šestiúhelník má podle NASA tloušťku (hloubku) 60 mil (96 km) a je udivujících 15 000 mil široký (24 000 km).

To znamená, že by se do něj vešly čtyři Země. Samozřejmě, to vypadá zcela nepřirozeně. Mraky nevytváří šestiúhelníkové tvary a pak neudržují tyto struktury, zatímco ty hrany obíhají střed. Při pohledu na ten tvar je těžké to vysvětlit „přirozeně“.

 

Přirozený jev nebo inteligentní design?

Existují opravdu jedna nebo dvě možnosti k vysvětlení obrovitého šestiúhelníku na Saturnu: Buď je to přirozený jev nebo je to inteligentní design. (No, já si myslím, že existuje i třetí možnost: Celá ta věc je nějaký druh obrovitého hoaxu od NASA a ty obrázky byly podvrženy … ale k jakému účelu?)

„Inteligentní design“ může zahrnout všechno: Boha, nepozemskou rasu, nadpřirozené bytosti, předchozí pozemskou civilizaci, civilizaci z paralelního vesmíru … kdo ví?

„Inteligentní design“ znamená nějakou vědomou, inteligentní bytost (nebo skupinu bytostí), co to záměrně vytvoří. Kdyby tomu tak bylo, museli byste se divit: K jakému účelu? Co by obrovitý rotující šestiúhelník na Saturnu opravdu plnil?

 

Cymatika a fyzikální struktury zvuku

Tím zdaleka nejpravděpodobnějším vysvětlením tohoto ohromného šestiúhelníku na Saturnu je to, že jde o přirozený jev. A jediný jev, který je mi znám, a mohl by to vysvětlit, jsou cymatická pole.

Cymatika studuje, jak může zvuk utvářet fyzikální struktury materiálů, a ten vytváří zajímavé strukturální vzory. Podívejte se na to sami, můžete si zapnout i stereo zvuk a k jeho okraji (s reproduktorem čelem k tomu) umístěte tekutý puding nebo kukuřičný škrob a vodu na horní vrstvu plastového pytlíku na vršku reproduktoru. Když zesílíte muziku, tak ten kukuřičný škrob vytvoří bizarní fascinující tvary vyjadřující strukturu toho zvuku.

Podívejte sena „DIY cymatiku“ na YouTube: