Tento týden rozhořčení Francois Hollanda kvůli NSA nabývající epických rozměrů zkombinované s jeho směšným ultimátem Baracku Obamovi, aby zastavil špehování, skoro až dobře posloužilo k zamaskování faktu, že nikdo jiný než Francie tam u nich nemá svou vlastní verzi šťastného zachycování jako NSA a zaznamenávání jakékoliv formy elektronické komunikace. Tedy téměř. Francouzský Le Monde v noci ohlásil, že „Francie, podobně jako Spojené státy se systémem Prism, má velkorozsahové špionážní zařízení telekomunikací.


Le Monde se povedlo odhalit, že Generální direktorát vnější bezpečnosti (zvláštní služba DGSE) ve Francii systematicky sbíral a špehoval elektromagnetické signály vydávané počítači nebo telefony stejně jako toky veškeré komunikace mezi Francií a zahraničím. Politici jsou si toho vědomi, ale utajení platí u operací Velkého bratra jako pravidlo.“

Vy, kdo umíte francouzsky, tu máte celé schéma.

Více od Reuters:

[quote align="center" color="#999999"]

Francouzská agentura vnějšího zpravodajství špehuje francouzské veřejné telefonní hovory, e-maily a aktivity sociálních médií ve Francii i v zahraničí, uvedl ve čtvrtek deník Le Monde. Uvedl, že DGSE zachycuje signály z počítačů a telefonů ve Francii a mezi Francií a jinými zeměmi, ač nejde do obsahu telefonních hovorů, aby se vytvořila mapa, „kdo si povídá s kým.“ Uvedl také, že tato aktivita je ilegální.

„Veškerá naše komunikace je špehována,“ napsal Le Monde, který svou zprávu zakládá jak na nejmenovaném zpravodajském zdroji, tak na veřejně pronášených poznámkách zpravodajských činitelů.

„E-maily, textové zprávy, záznamy telefonů, přístupy k Facebooku a Twitteru, se pak roky skladují,“ řekl.

Tyto popsané aktivity jsou podobné těm, co provádí US Agentura národní bezpečnosti, jak je popsaly dokumenty uniklé přes bývalého NSA kontraktora Edwarda Snowdena.

Dokumenty odhalily, že NSA má v rámci programu známého jako Prism přístup k rozsáhlému množství internetových dat, takových jako e-maily, chat-roomy a videa od velkých společností jako je Facebook a Google.

Ty rovněž ukázaly, že US vláda shromažďuje tzv. metadata – jako jsou časy, doby trvání a volaná čísla – u všech telefonních hovorů provozovaných přes poskytovatele služeb jako Verizon.

Od francouzské DGSE není bezprostředně k dispozici komentář.

Sedm dalších francouzských zpravodajských služeb, včetně domácí tajné služby a dozory nad cly a praním peněz mají k těmto datům přístup a mohou se do nich volně napíchnout, jakožto do prostředku ke sledování lidí, jejichž komunikace vypadá podezřele, které pak může sledovat daleko vlezlejšími technikami, jako je napíchnutí telefonu, píše Le Monde.

Na tom je zábavné to, že někteří jsou probíhajícími odhaleními ještě překvapeni. Tou smutnou pravdou, že všechny vlády „demokratických“, „rozvinutých“ zemí v těchto dnech elektronického věku už roky porušují soukromí svých občanů a taková věc jako soukromí už neexistuje.

Co z toho lze očekávat: Egypt nám právě ukázal, co se stane s „demokracií“, když není řádně kultivovaná tím 1%, které má vlastní zájem vrhat tam dolu na rolnictvo dojem, že lidé pořád ještě mají i práva a svobody a že jejich hlasování se ještě „počítá“ tak, aby byla pozornost veřejnosti přesměrována od toho, na čem opravdu záleží: na nekonečném transferu bohatství od chudých k bohatým pod pláštíkem „efektu bohatnutí“, „demokracie“, „zastupitelství“ a dalších vylhaností.[/quote]

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com