Šest týdnů poté, co se Jižní Korea a USA předváděly se svými námořními svaly ve spojeném námořním cvičení, pouhý měsíc poté, co Čína protestovala kvůli společnému Japonsko-USA námořnímu cvičení a uprostřed rostoucího napětí mezi USA a Ruskem (a docela dobře každou další zemí na světě) se čínská flotila sestávají ze sedmi námořních plavidel vypravila z Qingdao, aby se připojila k čínsko-ruskému námořnímu cvičení, které má podle plánu začít tento víkend. Očekává se, že toto osmidenní cvičení proběhne v námořní oblasti a vzdušném prostoru Zálivu Petra Velikého v Japonském moři s čínskou flotilou.


Na cvičení se zúčastní celkem 18 plavidel, jedna ponorka, tři letouny s pevnými nosnými plochami, pět vrtulníkových lodí a dva týmy speciálních sil z obou těchto zemí.

 

Přes China.org,

[quote align="center" color="#999999"]

Čínská flotila sestávající ze sedmi námořních plavidel odplula v pondělí z východočínského přístavního města Qindao, aby se zapojila do čínsko-ruského společného námořního cvičení naplánovaného na 5. až 12. července.

Flotila se skládá ze čtyř torpédoborců, dvou doprovodných plavidel a zásobovací lodi, což znamená největší počet námořních sil, které čínské námořnictvo kdy vyslalo k účasti na společném námořním cvičení Číny s jinou zemí.

Očekává se, že osmidenní cvičení proběhne v námořní oblasti a vzdušném prostoru Zálivu Petra Velikého v Japonském moři a čínská flotila bude během cvičení kotvit ve Vladivostoku.

Na cvičení se bude účastnit celkem 18 plavidel, jedna ponorka, tři letouny s pevnými nosnými plochami, pět nosičů vrtulníků a dva týmy speciálních sil z obou zemí.

Tyto osmidenní manévry se zaměří na společnou námořní protivzdušnou obranu, spojený námořní doprovod a námořní vyhledávací a záchranné operace.

Obě tato námořnictva už provedla šestidenní námořní cvičení v roce 2012 ve Žlutém moři.[/quote]

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  zerohedge.com