Jsou vaše myšlenky většinou pozitivní, nebo vám kazí náladu a mají negativní zdravotní následky? Z nedávného výzkumu vyplývá, že když si budete vychutnávat každý okamžik a myslet pozitivně, budete se těšit lepšímu zdraví a rozhodovat se tak, aby to vašemu zdraví prospívalo. Výzkum došel k závěru, že pozitivní myšlenky jsou obzvláště prospěšné pro lidi trpící různými chorobami, jako je ischemická choroba srdeční nebo vysoký krevní tlak. Pokud jste doposud netušili, jak účinné mohou být afirmace pro dobré zdraví, nyní se to dozvíte.


Výzkum se skládal ze 3 různých studií, kterých se zúčastnilo na 756 subjektů a které byly zveřejněny online dne 23. ledna na stránkách Archives of Internal Medicine. Tento výzkum byl prvním svého druhu, který využil sérii náhodných, řízených pokusů, jež dokazují, že s pomocí pozitivních myšlenek a afirmací pro dobré zdraví lze dosáhnout změn v chování a výrazného zlepšení vašeho zdraví. Výzkum byl financován dotací ve výši 9,5 milionu dolarů od Národního institutu pro výzkum srdce, plic a krve, který je součástí Národních institutů zdraví.

Vědci přišli s tím, že bychom měli vědomě myslet na příjemné věci, jakmile se probudíme. Navrhli například krásné východy slunce či šťastné děti s kloboučky, tedy vjemy, které mají terapeutický efekt a rozhodují o tom, jaký bude náš den. Věda se čím dál více přiklání k názoru, že „nadvláda mysli nad hmotou“ může mít velmi pozitivní vliv na naše zdraví.


Stejných výsledků bylo dosaženo i v dřívějších experimentech, v rámci kterých pacienti vykazovali lepší zdravotní výsledky poté, co jim bylo podáváno placebo. Výzkum došel k tomu, že pacienti často reagují pozitivně na placebo, neboť očekávají, že dostanou nějaký tradiční medikament. To vede k duševní reakci, která napomáhá uzdravení díky redukci stresu a mnoha dalším faktorům. Svědky takové samoléčby jsme mohli být i u ženy, která díky svým myšlenkám shodila skoro 50 kilogramů.

Je důležité si pamatovat, že vaše myšlenky a přesvědčení se projevují fyzicky a mohou mít vliv na vaše zdraví a duševní rozpoložení. Změňte své duševno tím, že každý den zahájíte pozitivními představami. Můžete se rovněž zamyslet nad mnoha různými způsoby, jak každý den využít své vlohy, a tak dosáhnout trvalých změn. Afirmace pro dobré zdraví a pozitivní myšlení mají ohromnou moc.

Zdroj:  naturalsociety.com