Holandský člen ECB Klaas Knot uvedl, že vyvlastňování bankovních vkladů bude opět součástí evropské politiky likvidace. ECB žádá, aby banky vyrovnaly své bilance. Běžný střadatel by si tedy měl dobře promyslet, jakou částku nechá své bance na účtu. Nyní jsou to centrální banky, které převzaly řízení nového pořádku evropského bankovního systému.


Holandský člen ECB a prezident centrální banky, Klaas Knot, potvrdil slova Jereon Dijsselbloema – prezidenta Euroskupiny:

[quote align="center" color="#999999"]

Restrukturalizace evropských bank se bude uplatňovat podle příkladu Kypru. Všichni bankovní vkladatelé budou vyvlastnění, pokud to bude nutné. Dijsselbloem řekl, že kyperské řešení je pro Evropu generální zkouškou. Později ale vše odvolal, poté co Benoit Coeuré z ECB řekl, že Kypr je případ sám o sobě.[/quote]

Pozitivním faktem je, že ECB konečně hovoří jasně. Jelikož není pravděpodobně jiná alternativa, která má „banky oživit“.

Pro střadatele nebo majitele vkladních knížek jsou tyto Knotova vyjádření důležité. Pro záchranu svých vkladů budou muset provést určitá opatření.

Pokud byly v případě Kypru ještě nějaké pochybnosti o tom, zda jsou bankovní vklady v bezpečí, nyní jsou tyto pochybnosti oficiální hrozbou.

Další články k tématu:

Zdroj:  greekreporter.com goldmoney.com