Stovky těžce ozbrojených teroristů se přeplavily z Filipín a přistály ve státě Sabah na východě Malajsie. Tucty z nich jsou už mrtvé, a malajská vojska nasadila ke konfrontaci s touto opovážlivou a bizarní invazí letecké a pancéřové síly, čímž militanty rozptýlila do džunglí ostrova Borneo. Ač je to zjevně událost pro palcové titulky v novinách, byla tato invaze médii Západu banalizována a překroucena, mnohá z nich tyhle teroristy spjaté s Al-Káidou nazývají „ozbrojeným filipínským klanem.“


Žalostně neodpovědné reportáže Západu o rozsáhlé, bující destabilizaci regionu krásně sedí s jeho reportážemi o Saúdy a US financovaných a vyzbrojovaných teroristech po celém světě včetně Sýrie, kde US financovaní teroristé tzv. „Svobodné syrské armády“ zrovna vzali tucty příslušníků mírových sborů OSN jako rukojmí na Golandských výšinách – jen dny poté, kdy Američané oznámily, že budou tyto teroristy nadále financovat, aby přihodily 60 milionů dolarů a arabští partneři Západu právě teroristické frakci udělili syrské místo v „Arabské lize“.

Obrázek: Malajsie povolala leteckou podporu a pancéřové síly, aby konfrontovala bizarní teroristickou invazi do jejího východního státu Sabah.

 

Teroristé jsou Amerikou a Saúdy financovaní extrémisté – součást zrežírované destabilizace

Zatímco Západ projevuje ignoranci k identitě militantů schovaných v džunglích malajského státu Sabah, samotná ta militantní organizace vyhlásila, že na Filipínách připravuje tisíce dalších posil, aby se přidali k tomuto běsnícímu konfliktu. Noviny Free Malaysia Today ve svém článku „10 000 Tasugů se poplaví do Sabahu“ ohlásily, že:

Tisíce Tasugů z Basilanu, Sulu a Tawi-Tawi se odplavily do Sabahu, aby posílily členy tzv. královské armády sultanátu Sulu, která bojuje za vyhnání malajských bezpečnostních sil, oznámil v úterý činitel Národně osvobozenecké fronty Moro.

Národně osvobozenecká fronta Moro (MNLF) je samozřejmě jednou z několika franšíz Al-Káidy v Jihovýchodní Asii a výhonek notoricky neblaze proslulé teroristické organizace Abu Sayyaf, teroristické organizace na seznamu zahraničních teroristů amerického ministerstva zahraničí s přímou vazbou na Al-Káidu.

Filipínské teroristické organizace sídlící mezi jižními ostrovy této země mají už dávno vazby s  Al-Káidou  a dostávají financování a podporu od Saúdské Arábie. Ve svém článku z roku 2010 hlásila AFP „WikiLeaks: USA podezírají saúdského velvyslance na Filipínách z vazeb na teror,“ že: Spojené státy podezírají velvyslance Saúdské Arábie na Filipínách z potenciálního zapojení do financování teroristů, vyplývá z amerických diplomatických depeší uvolněných WikiLeaks tento týden.

Tato zpráva rovněž uvádí: Francis Townsend citoval Walyovu intervenci k zabezpečení propuštění dvou členů islámské charity zadržovaných na Filipínách, ukázaly depeše.

Tato skupina je v podezření, že směřovala financování ke skupinám svázaným s Al-Káidou sídlícím na jižních Filipínách.

Pokračuje to konstatováním: 24. února 2007 depeše amerického velvyslanectví jmenovala tuto charitu podezřelou z financování teroru na Filipínách jako IIRO, což znamená Mezinárodní islámská podpůrná organizace. Zpravodajské agentury uvedly, že IIRO byla založena Muhammadem Jamal Khalifou, švagrem šéfa Al-Káidy Usámy bin Ládina.

Zpráva uzavírá konstatováním: Depeše WikiLeaks celkově vypichují Saúdskou Arábii jako klíčový zdroj financování radikálních islamistických skupin včetně Al-Káidy, Talibanu, Lashkar-e-Taiba a Hamas.

Saúdská Arábie je samozřejmě hlavním financiérem Al-Káidy a v současnosti vede úsilí o financování, vyzbrojování a verbování franšíz Al-Káidy počínaje Mali a Libyí až po Sýrii a Irák. Nesčetné zprávy z celého Západu identifikovaly Saúdskou Arábii jako nosný čep globální teroristické kampaně Al-Káidy  včetně těch od Střediska boje proti terorismu US Army ve West Point.

Jeho zprávy „Zahraniční bojovníci Al-Káidy v Iráku“ a „Bomboví útočníci, bankovní účty a krvavá cesta Al-Káidy do Iráku a z něj,“ identifikují rozsáhlou teroristickou síť udržovanou Saúdy, kteří rekrutují, vyzbrojují a financují teroristy z celého muslimského světa a mohou přelévat žoldnéřské armády do kterékoliv země, kde je to žádoucí. V té době byl zemí, kde to bylo žádoucí, Irák. V roce 2011 to byla Libye. Dnes je to Sýrie. Ta samá síť, se kterou bojovali američtí vojáci v Iráku se ověřitelně používá i dnes v USA podporované operaci změny režimu v Sýrii.

A ač i veškerá mainstreamová média Západu uznávají, že Saúdská Arábie je notorickým státem podporujícím terorismus, včetně toho terorismu, co byl údajně za útoky z 11. září 2001, po nichž zůstaly 3000 Američanů mrtvých, tak USA mají už desítky let dlouhé, hluboké ekonomické a vojenské vztahy s touto despotickou arabskou autokracií.

USA udržují trvalé vojenské základny uvnitř Saúdské Arábie, financují Saúdská vojska a nedávno dospěly k závěru, že ten největší zbrojní obchod v americkou historii je se Saúdy. Navíc saúdskoarabský brutálně represivní vnitřní bezpečnostní aparát je výtvorem amerických poradců a operativců.

Saúdská královská rodina a ta elita mezi americkými korporátně-finančními Fortune 500 také udržují hluboké finanční a politické vazby. Saúdskoarabské korporátně-finanční zájmy (vedené královskou rodinou) jsou přímo navázány na Wall Street a Londýn přes konglomeráty jako USA-saúdsko arabskou obchodní radu a zastupitelství přes JP Morgan International Council (Kalid Al-Falih ze Saudi Aramco proti těm nejvýše oceněným společnostem na Zemi).

K tomu patří i rodina bin Ládina, jejichž dolarově multimiliardová Saúdi Binladin Group je aktivním členem USA-saúdsko arabské obchodní rady a hraje ústřední roli v rozhodování o bilaterální politice ve prospěch kolektivních USA-saúdsko arabských korporátně-finančních a odpovídajících geopolitických zájmů. Rodiny bin Ládinu a Bushů v určitém okamžiku seděly kolem jednoho stolu, jelikož obě rodiny byly zapojeny do podílové firmy Carlyle. Ve skutečnosti členové rodin Bushů a bin Ládinů si ve skutečnosti 11.9 ve Washingtonu přiťukávali sklenicemi šampaňského, tato událost totiž obě rodiny v následujícím desetiletí učinila nesmírně bohatými.

Je jasné, a to nejakutněji z Libye a Sýrie, že využití saúdskoarabské globální žoldnéřské armády Al-Káidy slouží jak zájmům Saúdské Arábie, tak i geopolitickým ambicím Západu včetně právě těch změn režimu po celém světě. A přesně to se děje, když jak Západ, tak Saúdská Arábie usilují o změnu režimu v Malajsii, který je v současnosti přátelský k Rusku, Iránu a Číně.

 

Západní pokusy o instalaci klientského režimu v Malajsii

Západ protlačuje malajského kandidáta opozice Anwara Ibrahima už roky.

Anwar Ibrahim, šéf malajské opoziční koalice, do které patří Malajská islamistická strana (PAS), strávil celý život ve službách zájmů Západu. Anwar Ibrahimm býval v roce 1998 předsedou Rozvojové komise Světové banky a Mezinárodního měnového fondu (MMF), býval vyučujícím na Fakultě pokročilých mezinárodních studií na John Hopkins University, býval konzultantem Světové banky a panelistou „Ceny demokracie“ s Neo-Cony spojené National Endowment for Democracy (NED) a panelistou darovacího ceremoniálu NED – tj. u té samé americké organizace, jejíž pobočky financují a podporují Bersih, falešně pro-demokratické Západem financované pouliční hnutí, které bylo ve skutečnosti vytvořeno Anwarem Ibrahimem k tomu, aby sloužilo jeho politickým ambicím.

Pouliční aktivismus Bersih dobře zapadá do globálního vzoru Západem podporovaných „barevných revolucí“, při nichž se vměšování do politického procesu suverénních národů k instalaci klientských režimů Západu maskuje jako „podpora demokracie“.

Přimknutí Anwara Ibrahima k malajským „islamistům“ je už aktivní politickou subverzí toho jeho hnutí Bersih financovaného americkým ministerstvem zahraničí. Tu subverzi zasévá v malajských ulicích, a jelikož jeho Západní mecenáši běžně podporující mezinárodně terorismus jako geopolitický nástroj, tak z toho vyplývá možnost, že jeho opoziční hnutí je spolupachatelem této vhodně načasované vojenské destabilizace Malajsie, které teď Malajsie čelí pouhé měsíce před všeobecnými volbami 2013.

Proto možná média Západu odmítají řádně referovat o tomto jinak velice pozoruhodném konfliktu. Tito militanti se ve skutečnosti rojí od dlouhodobého americké spojence, z Filipín, a současnou rolí Filipín je sloužit USA jako „opěrný bod“ proti Asii a konkrétněji k zařizování zástupných konfliktů s Čínou, což ilustruje širší regionální důsledky, co jsou ve hře. Záměrem USA je instalace klientského režimu v Myanmaru vedeného Aung San Suu Kyi, v Thajsku vedenému despotickou politickou dynastií Thaksina Shinawatry a v Malajsii vedenou Anwarem Ibrahimem. Tato fronta se pak obrátí proti čínským zájmům jako součást dlouho plánovaného žádoucího obklíčení a ohrazení Číny.

Provede se to pod záštitou ASEAN a na účet asijské stability a prosperity.

Budoucnost Asie je na vážkách, a tudíž o konfliktech, jako je malajská bitva proti ozbrojeným extrémistům v Sabahu, nemusí Západní tisk referovat, musí o tom ale referovat alternativní tisk. To rozpoutané šílenství, které teď zalévá krví malajské pobřeží, také představuje zástupce Západu Anwar Ibrahim a jeho pokusy vyprovokovat pouliční protesty proti vládě u moci, což ilustruje to, jak je ten současný anglo-americký mezinárodní řád nebezpečný, a jak daleký je jeho dosah.

A my musíme identifikovat korporátně-finanční zájmy táhnoucí tuto agendu – zájmy, které nejspíš dennodenně blahosklonně přehlížíme a jednak je bojkotovat ale také je trvale nahrazovat, abychom erodovali ten nepatřičný vliv, který zneužívají a nadále budou zneužívat proti lidem celého světa.

Tony Cartalucci

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: landdestroyer.com