Příslušníci mírových sil OSN nepotvrdili fakt porušení syrského vzdušného prostoru izraelskými letadly, která podle tvrzení Damašku zaútočila 30. ledna na vědecko-výzkumné středisko v Džamrája, prohlásil dnes zástupce oficiálního mluvčího generálního tajemníka OSN Eduardo del Buey. Začíná OSN ztrácet zbytky důvěryhodnosti? Přesto ale dnes dorazil za účelem konzultací na syrské ministerstvo zahraničních věcí velitel COOHHP, generál-major Iqbal Singh Singha, kterému byl vysloven oficiální protest v souvislosti s tím, že Izrael porušil smlouvu o příměří z roku 1974.

Írán varoval Izrael před následky ostřelování Sýrie

Írán varoval Izrael před vážnými následky ostřelování cílů na syrsko-libanonské hranici izraelským letectvem a vyzval OSN, aby přijala odvetná opatření, oznámila íránská televize Press TV s odkazem na prohlášení náměstka ministra zahraničních věcí Íránu Husejna Amíra Abdollachíjána.

Podle informací této televizní stanice, náměstek ministra „poznamenal, že napadení bude mít pro režim v Tel-Avivu vážné následky“. Poradil také Izraeli, aby se „příliš silně nespoléhal na protiletadlové systémy Patriot NATO, které jsou v regionu rozmístěny“.

Články k tématu:

]]>