Je střelec z ‘Batmana’ mandžuský kandidát? Údajný spoluvězeň pachatele masakru při ‘Batmanovi’ James Holmes tvrdí, že tento střelec mu řekl, že k provedení masakru byl “naprogramován” “zlovolným” terapeutem. Ten šokující příběh proběhl téměř bez povšimnutí, i když se minulý týden objevil na blogu Denver Westword website. Poté, co se mu nepodařilo vzbudit zájem úřadu okresního prokurátora kraje Arapahoe se svým tvrzením o tom, co se stalo, se 38-letý Steven Unruh teď obrátil na veřejnost.

Unruh byl zavřený do cely předběžného zadržení kanceláře šerifa v kraji Arapahoe jen hodiny před průběhem ‚Batmanovského‘ masakru a říká, že byl ještě prostoru zadržení, když přivezli Holmese.

Unruh pak tvrdí, že s Holmesem z blízké cely mohl komunikovat a že Holmes zjevně projevoval lítost nad tím, co se stalo.

Tou nejexplozivnější věcí, kterou Unruh tvrdí, je že, co mu Holmes řekl – je-li to pravda – by vrhlo úplně jiné světlo na okolnosti za střelbou v kině v Auroře.

„Říká, že Holmes mu řekl,“ že když střílel, tak se cítil, „jako by byl ve videohře,“ a že „byl na svých práškách“ a že „mu nikdo nepomůže.“ Rovněž řekl, že Holmes zmínil NLP – o čemž lze předpokládat, že šlo o neuro-lingvistické programování, velice zatracovaný a už nemoderní psychoterapeutický přístup – a tvrdil, že byl „naprogramován“, aby zabíjel zlým terapeutem.“

„Když nastoupil do auta, tak ale už naprogramovaný nebyl,“ říká Unruh. „Znělo to poněkud bláznivě. Zkoušel to v podstatě přese mě prozradit.“

Unruh rovněž dostal telefonní číslo, na které ho Holmes prosil, aby zavolal, které spojovalo s psycholožkou, která říká, že nezná ani Holmese ani Unruha.

„Zkouší můj příběh zdiskreditovat,“ řekl Unruh publicistovi Alanu Prendergastovi. „Já ale měl možnost s ním čtyři hodiny mluvit. Rozmluvil jsem mu sebevraždu.“

Prendergast uvádí, že ač vězeňské úřady pochybují, že Unruh by mohl mít příležitost s Holmesem mluvit, „určité prvky tohoto příběhu“ zní pravdivě včetně „popisu toho, co připomíná poškozující praktiky, které minulý týden Holmese poslaly do nemocnice.“

Příběhy o tom, že nechvalně proslulí zabijáci měli vypraný mozek, aby provedli své vraždy, jsou už téměř běžné. Nejznámější je pravděpodobně Sirhan Sirhan, údajný vrah Roberta F. Kennedyho.

Jak v roce 2005 hlásil londýnský Independent, důkazy silně naznačují, že Sirhan byl mandžuským kandidátem, obětí kontroly mysli, která byla vyslána, aby se stala mužem, co při té vraždě padne. Sirhana očití svědkové popisovali, že byl ve stavu podobném transu, když stisknul spoušť.

„Není možné, aby Sirhan Sirhan Kennedyho zabil,“ řekl Sirhanův advokát Larry Teeter … Byl jen tím mužem, co u toho má padnout. Jeho úkolem bylo, aby se na něj vrhli, zatímco střelec odešel. Nebyl vědomě zapletený do žádného spiknutí. Byl to nastrčený moula. Nebyl při vědomí a nebyl si vědom, co se děje – byl to pravý Mandžuský kandidát.

Využití kontroly mysli k vytváření zabijáků ze strany CIA je už záležitostí historických análů. Kódovým názvem pro tento ilegální výzkumný program CIA s pokusy na lidech byl MK-ULTRA, a vedl ho Úřad pro vědecké zpravodajství, což vyšlo najevo v roce 1975 během vyšetřování Churchovy komise a presidentské komise známé jako Rockefellerova komise. Veterán se 14 lety u CIA Victor Marchetti tvrdí, že tento program pořád funguje a nebyly nikdy zrušen.

Sirhan Sirhan byl podle svého advokáta „nedobrovolným účastníkem při spáchání tohoto zločinu, protože byl podroben propracovanému hypno-programování a technikám implantace vzpomínek, které mu v okamžiku páchání zločinu znemožnily vědomě kontrolovat své myšlení a jednání,“ a sloužil pouze k odvedení pozornosti od skutečného vraha.

Paralely mezi Sirhanem Sirhanem a Jamesem Holmesem jsou alarmující. U obou popisují chování, jako by byli pod vlivem drog, oba si nemohou vzpomenout na detaily při střelbě a v obou případech očití svědci na scéně hlásili více než jednoho střelce.

Jak u střelby RFK, tak ‚Batmana‘ popisovali očití svědci i další střelce, čímž narušili tu povídačku o „osamělém vlkovi“. Podle Nina Rhodes-Hoghes na RFK střílel další muž, ale úřady zkoušely její výpověď o tom, co se stalo, pozměnit. „To, co vyšlo najevo, je to, že po mé pravici byl další střelec,“ říká Rhodes-Hughes v interview s CNN. „Ta pravda už byla řečena. Už ji nelze zakrýt.“ Advokáti Sirhana rovněž přednesli důkaz, že „při té vraždě pálily dvě zbraně a že to nebyl Sirhanův revolver, který Kennedyho střelil.“

Podobné je to v případě Holmese, očití svědci popisovali dva střelce a uváděli, že jeden z kanystrů benzinu byl shozen z druhé strany kina, než kde ten zabiják stál. Rovněž se naznačovalo, že Holmes měl komplice. Očití svědci popisovali i, že zabiják před střelbou mluvil přes mobil, a že pak stál v nouzovém východu a dával přes něj někomu jiném znamení.

I studen neurověd Holmes byl fascinován kontrolou mysli. Během času na Salk Institute of Biological Studies vytvořil Holmes počítačový program ke změně mentálních stavů pomocí rychlostí mihotání obrazovky. I střelec z Arizony Jared Lee Loughner byl posedlý kontrolou mysli.

Ač neexistuje žádný způsob, jak potvrdit Unruhovu výpověď, vypadá to, že má jen malou motivaci, aby tohle dělal jen tak z ničeho nic. Když se to dá dohromady s dalšími nevysvětlenými nesrovnalostmi obklopujícími ‚Batmanovský‘ masakr, tak tohle povídání jen u mnohých podnítí domněnku, že celý příběh o těch tragických událostech té noci, ještě zatím nevyšel najevo.

Rozsáhlý článek o MK-ULTRA v češtině

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

]]>