Příbuzná Sergeje a Julie Skripalových Viktoria řekla, že má „strach“ o své příbuzné, a také poznamenala, že vláda Spojeného království není věrohodná a jejich verze událostí je velmi diskutabilní, uvedly The New York Times. Kromě toho 45letá účetní z Jaroslavli, která je zatažena do konfrontace mezi Ruskem a Západem, říká, že je nepravděpodobné, že ji Velká Británie dá vízum, aby mohla navštívit své příbuzné.


Victoria Skripalová rovněž vyjádřila pochybnosti o existenci motivů Moskvy pro organizaci takového pokusu. „Jaký by z toho mělo Rusko prospěch?" přemýšlela. „Získat bojkot Světového poháru? Získat nové sankce? Dva týdny před volbami? Politicky Rusko z toho nic nezíská."

Přestože Skripalová nepodporuje různé teorie, které existují v Rusku, věří, že Británie něco skrývá. Tento názor získal vážnější oprávnění poté, co šéf vojenské laboratoře Porton Downu připustil, že vědci nemohli najít zdroj původu nervového plynu.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharová, podle The New York Times, „nalila vodu na ruský mlýn konspiračních teorií“, když naznačila, že domácí zvířata Skripala byly zlikvidovány Brity, aby se zakryly důkazy. Britské úřady odpověděly, že dům byl uzavřen poté, co si policie uvědomila, že Skripalové byli otráveni nervovým agentem.

Viktoria Skripalová se cítí jako pěšák, chycený do mlýnku konfrontace velmocí. Poznamenala také, že je neustále obtěžována ruskými i zahraničními novináři. „Každý den vstávám v 7 hodin ráno, a já mám alespoň čas do 9 umýt se a připravit si snídani, protože od 9 hodin do 9 hodin večer se zvonky nezastavují, a to každý den,“ vysvětlila.

Vzhledem k otravě Skripala se Británie a její spojenci rozhodli vyhostit mnoho ruských diplomatů, což vyvolala odvetné opatření Moskvy. Vláda Vladimira Putina trvá na tom, že s tímto případem nemá nic společného, připomněla publikace.

Zdroj: pz.cz