Velká Británie zneužívá princip evropské solidarity a svým válečnickým obviňováním a vylučováním Ruska z vyšetřování Skripalovy otravy se chová jako válečnický stát, prohlásil televizi RT někdejší viceprezident (1994-2000) Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OSCE) Willy Wimmer, který předtím sloužil jako státní tajemník německého ministra obrany.

„Myslím si, že za to, jak se bez ohledu na jinou zemi a též proti všem evropským a mezinárodním pravidlům a předpisům britská vláda k tomuto případu staví, měli bychom Británii nazvat státem mafiánským“.

„Prosazování válečnické rétoriky není ostatně v historii britské politiky nic nového“, řekl Wimmer s poukazem na rozhodnutí Britanie vstoupit do války s Irákem.

“My Evropané máme v tomto směru s Brity už své zkušenosti. Stačí vzpomenout na Tonyho Blaira. Lžou od jedné války k druhé. Což je ten důvod, který mě vede k názoru, že dokud se Britové nebudou chovat normálním a legálním způsobem, měli bychom mít všichni za to, že i tahle další britská lež je vedená s cílem jít do války. Tentokrát proti Rusku“.

Paul Craig Roberts