v Uživatelé sociálních sítí upozornili na záznam v deníku amerického žáka Kinga Johnsona, ve kterém napsal o hodině na téma „Člověk, který objevil Ameriku“. Foto deníku a výběr z nejlepších komentářů uveřejnil The Independent. Johnson obvinil učitele ze lži. Podle jeho názoru neobjevil Ameriku mořeplavec Kryštof Kolumbus, ale Indiáni.

„Moje matka řekla, že jediný Kryštof, kterého uznáváme, je Wallace (pozn. Christofor Wallace, kultovní americký raper známý jako Notorious B.I.G.)," napsal školák.

Na konci eseje pokládá otázku: „Jak mohou bílí lidé učit dějepis černé?" Učitel, který kontroloval esej, pod práci napsal, že ho žák zklamal.

„OK," odpověděl na to Johnson.

​Většina uživatelů sítě byla Johnosonvou esejí nadšena. V komentářích ho za přesvědčivou bezprostřednost a zásadovost označují za budoucího prezidenta USA.

Na Twitteru rovněž vypukly spory na téma přesnosti a hodnověrnosti historických faktů, o kterých mluvil učitel „Nesouhlasím s tím, že bílí lidé nemají učit černé dějepis, prostě si myslím, že učíte-li to, co se stalo s kulturou, k níž nemáte vztah, máte se přesvědčit, že uvádíte všechna fakta," poznamenal jeden z nich.