Právník cestující po Bolívii tvrdí, že v údolí v Tarija našel obrovité stopy. To dodává na důvěryhodnosti tomu, že v tomto regionu se kdysi asi procházeli obři. Tyto stopy jsou už známé po celém světě stejně jako kosti pradávných obrů z Tarija čili „huesos de los gigantes antiguos de Rarija.“


Tento právník v Bolívii si myslí, že možná narazil na archeologický chybějící článek. Jsou tam obrovité stopy nacházející se v údolí blízko Tarija, které je obehnané skalními valy.

To není poprvé, kdy se mluví o tom, že v Peru žili obři. Výzkumníci z Peru a z Ecuadoru už v minulosti nacházeli záhadné ostatky, o kterých věřili, že by mohly dokazovat existenci obrů žijících v minulosti poblíž Amazonie. Od roku 2013 našli experti více než tucet koster, o kterých říkají, že pochází z let 1400 až 1500 našeho letopočtu. Ty kostry jsou údajně kolem tří metrů vysoké.

Antropolog z Británie Russel Dement řekl, že se k němu dostaly určité informace o těchto nalezených kostrách od místních žijících v tomto regionu, a bylo to o lebce ženy a o hrudním koši. Ostatní kosti už našli sami a výzkumníci říkají, že výška těchto koster by mohla být kolem tří metrů.

Archeologové rovněž našli artefakty ve výkopu v Íránu, které naznačují, že i v tomto regionu se obři procházeli. Ti v Lorestan narazili na kostry a artefakty datované do doby 500 před naším letopočtem. Kostra, říkají, měřila šest stop a šest palců a v té době to musel být mezi jinými lidmi obr.