Studenti ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko si nepamatují, jak mají používat toaletu, proto město Kolín nad Rýnem nyní vytvořilo pozici oficiálního poradce pro čistotu školních toalet. „Některým dětem je divné, že jim někdo přišel vysvětlit jak mají používat toaletu,“ říká Angela Koolová, oficiální poradce pro čistotu školních toalet, píše se v Kölner Stadt Anzeiger.


„Studenti si stěžují, protože to smrdí, a rodiče uvádějí, že jejich dítě nechce jít na záchod ve škole,“ říká Martin Fey, vedoucí učitel základní školy v Duisburgu.
Pomocí programu financování NRW, který běží pod názvem »Good School 2020«, mají být toalety obnoveny. Také v Essenu se město rozhodlo pro »školní toaletní program« a zahájilo projekt »Hygiena jako vzdělávací mise«. Úřad školní správy poskytuje tipy, jak fungující školní toalety zůstanou čisté.

Zejména se hledají nápady, které nebudou stát peníze. Cílem je vytvořit jasná pravidla pro studenty a určit toaletní služby, které budou mít klíč k toaletám. V některých školách existují kreativní koncepty jak zkulturnit toalety.

Zdroj: pz.cz