Vypadá to, že razie na kryptoměny jako Bitcoin už začala, kdy americké banky zavírají účty každému, koho nachytají, že je používá. Zákazník Lakestone Bank and Trust Jordan Spencer vystavil na Facebook dopis, v němž mu banka hrozí, že mu zavře účet poté, co ho nachytala, že používá Bitcoin. …

Podle tohoto (níže vystaveného) dopisu využíval Spencer široce populární web Coibase k nákupům kryptoměn a k vkladům spojeným s jeho osobním bankovním účtem.

K tomu se vyjádřila referentka prevence ztrát Louise Vermillion jako k porušení bankovní politiky, s nímž je třeba „okamžitě přestat.“

Celý dopis od banky je vystavený níže:

Reakce na to byla podle Spencera rychlá a brutální, kdy spousta uživatelů se vrhla na ratingovou stránku banky a srazili jí na Facebooku za necelých sedm hodin rating z předchozích 3,5 na 1,1:

Zjevně si vlády a banky zase myslí, že oni jsou ti jediní, kteří vědí, co byste se SVÝMI VLASTNÍMI PENĚZI měli dělat. A ti vám zavřou váš účet, ať to stojí, co to stojí, jen aby vás ochránili před vlastním pácháním nepatřičností.

Zdroj: shtfplan.com