Nadváha se stala nejen celoživotním problémem. Od této chvíle je práce v krematoriu vyřazena ze seznamu nejnudnějších povolání. Ve městě Cincinnati v Ohiu se rutinní spálení těla dostalo mimo kontrolu. O incidentu informuje Miami Herald. Uhašení požáru trvalo asi dvě hodiny, nedošlo však k velkému poškození budovy.

Místní hasiči označili incident za „nešťastnou nehodu", ale ukázalo se, že k takovým neštěstím dochází poměrně často. „Pokud pálíte tělo s vysokým stupněm obezity, může dojít ke ‚vznícení tuku', napsal na svém blogu Caleb Wilde, autor knihy ‚Confessions of the organizer of funeral‘. Zejména v Americe musela v minulosti krematoria vymýšlet nějaké triky, jak spalovat obézní mrtvoly."

V říjnu 2014 mrtvola vážící asi 220 kg způsobila silný požár v krematoriu ve Virginii. Ředitel krematoria vysvětlil, že spalování průměrného těla (do 100 kg) trvá asi dvě hodiny. Spalování mrtvoly vážící 150 kg trvá 4-5 hodin. Pece se prostě přehřívají.

V Austrálii v roce 2012 došlo ke stejné události. Zákonodárci se pak pokusili vydat zákon zakazující kremaci obézních lidí. Tento zákon nebyl přijat, ale určitá krematoria teď můžou odmítnout spalování velkých mrtvol.

Podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí více než třetina obyvatel USA trpí obezitou.

Zdroj: miamiherald.com