Pokud se lidí zeptáte na první významnější setkání s UFO v USA, budete mít největší šanci na odpověď, že to byl Roswell. Většina lidí totiž (včetně UFO nadšenců) zapomněla na slavnou bitvu o Los Angeles při setkání s UFO v roce 1942. Toto střetnutí s UFO sice na škále popularity nevyšplhalo nijak vysoko, byla to však událost pro budoucnost naší planety a civilizace ještě možná důležitější.


Příběh o havárii UFO v Roswellu vychází z faktu, že mimozemské plavidlo mělo poruchu a havarovalo na zemi. Lidstvo na příčině této havárie vinu neneslo.

Avšak 24. února 1942 (krátce po vypuknutí II. světové války) jsme asi měli skutečný první kontakt pravděpodobně s mimozemskou inteligencí… a na něj se Americká armáda rozhodla odpovědět jejím uvítáním pomocí více než 1 400 protileteckých granátů.

Po celém Los Angeles se rozezněly nálet ohlašující sirény, neboť neidentifikovaný objekt pronikl do bráněného vzdušného prostoru. Nesčetné vyhledávací světlomety se zaměřovaly na tento objekt, zatímco protiletecká děla na něj pálila.

Řada lidí o tomto pozorování sice slyšela, ale jen málo jich vědělo, že o tom existuje skutečný filmový záznam. Ten jasně ukazuje světlomety zamířené na tento objekty, zatímco vzduchem svištěly 12,8 librové protiletecké granáty. V ohnisku oblasti osvěcované pátracími světlomety vidíme letoun talířovitého tvaru.

Byl-li tohle první skutečný kontakt s UFO, tak určitě udělal silný dojem.

Videozáznam této události: