Americké ministerstvo zahraničí zjistilo, že Huma Abedinová, nejbližší poradkyně ministryně zahraničí Hillary Clintonové poslala 2,8 tisíce interních dokumentů ze svého domácího počítače, uvedl vydání Daily News. K počítači měl také přístup bývalý manžel Abedinové, americký kongresman Anthony Weiner. Ministerstvo zahraničních věcí již tuto zprávu předložilo soudu.


Kancléře Philipa Hammonda budou asi poslanci grilovat, proč je tolika vedoucích zaměstnanců Bank of England bílých a ještě navíc mužů.

Předsedkyně ministerstvem financí jmenované komise poslankyně Nicky Morgan napsala panu Hammondovi požadavky, že je třeba udělat více, aby se něco dělalo s vnímaným nedostatkem „diverzity“ mezi žadateli o role v politických komisích této banky.

„Ministerstvo financí musí vynaložit tolik úsilí k podnícení diverzifikace ve spektru kandidátů do politických komisí této banky, kolik je jen možné,“ napsala podle The Guardian paní Morgan.

„Ministerstvo financí musí vynaložit veškeré úsilí k podnícení co největší diverzifikace kandidátů politických komisí banky natolik, nakolik je to jen možné,“ napsala podle Guardian paní Morgan. „Zlepšili jsme obojí jmenování,“ uvedla v dopise.

„Ale při úvahách o těchto jmenováních komise diskutoval o svých širších obavách o složení komisí a zvláště o diverzitě na nejvyšších úrovních Banko of England.

„Krátce řečeno, tato komise se bude zajímat o důkazy od vás (nebo nejvhodnějšího ministra nebo vedoucího činitele) o tomto stavu.“


Z devítičlenné Komise monetární politiky této banky je jen jedna žena, stejně jako v 12 členné Poradní komisi. Žádné ženy nejsou v 11 členné Komisi finanční politiky.

V reakci na dopis paní Morgan mluvčí ministra uvedl: „Naše náborové procesy jsou férové a otevřené pro nejvyšší jmenování do Bank of England, ale uznáváme, že ke zlepšení diverzity je třeba ještě hodně vykonat.“

Očekává se, že ministr odpoví komisi Financí v řádném termínu. Bank of England odmítla komentář.

Vybraná komise financí rovněž zahájila vyšetřování vnímaných bariér pro ženy, aby ty více kariérně šplhaly v průmyslu finančních služeb.

„V sektoru finančních služeb je zaměstnáno více žen než mužů, ale ženy na vyšších úrovních představují historicky nejnižší úroveň,“ uvedla paní Morgan.

„Genderová diverzita napříč různými úrovněmi pracovního zařazení a funkcí přináší přeci firmám a společnosti i širší ekonomice výhody.“