Bývalý americký prezident Bill Clinton spolu s farmaceutickým koncernem Bayerem vymyslel geniální řešení. Sníží o polovinu cenu hormonální antikoncepce pro africké rozvojové země – u cca. 27 milionů žen. Zabrání tak 30 milionům nechtěných těhotenství, a tím ušetří 250 milionů dolarů na zdravotní péči. Pokles úmrtí matek při porodech se sníží o 30 000 a úmrtí narozených dětí se sníží o 280 000. "Rodiny budou zdravější a budou žít déle," říká Clinton. Zainteresované strany: Bill Clinton (Clinton Health Access Initiative), Pharma Lobby – Bayer HealthCare, Bill Gates (The Children's Investment Fund Foundation)

Melinda Gates vybrala 2,6 miliardy dolarů na antikoncepci

Melinda Gates ,vydávající se za katoličku, stojí za kampaní s cílem rozšířit celosvětový přístup k antikoncepci. Londýnský summit o plánování rodiny, v jehož závěru hovořila, skončil přísliby zvýšit celosvětové financování přístupu ke kontrole porodnosti na 2,6 miliardy dolarů.

Bylo tak dosaženo navýšení původní cílové částky o 300 milionů. Summit byl pořádán Bill and Melinda Gates Foundation a Britským oddělením pro mezinárodní rozvoj. International Planned Parenthood Federation přislíbila ztrojnásobit své „služby“ do roku 2020.

Nadace manželů Gatesových utratí na antikoncepci 560 milionů dolarů během osmi let, britská vláda nabízí 2,17 miliard, EU 28 milionů. Melinda Gates preferuje užívání přípravku Depo-Provera, který má abortivní účinky a zvyšuje riziko osteoporosy a přenosu AIDS. Trvá na tom, že její agenda prý nejsou „potraty a populační kontrola“.

Zdroj: 20min.ch

]]>