Kancléřka Angela Merkelová má v plánu 50 předvolebních mítinků, ale už začátkem kampaně byla na dvou mítincích vypískána. … Stejně jako předtím v Gelnhausenu, kde byla nemilosrdně vypískána, tak i nyní v saském městě Annaberg-Buchholz byl stejný scénář.


Spolu se saským předsedou vlády Stanislawem Tillichem a spolkovým ministrem vnitra Thomasem de Maizière Angela Merkelová vystoupila na druhém z plánovaných 50 předvolebních mítinků. A stejně jako její první vystoupení v Gelnhausenu, byla i tady Merkelová pozdravena s hlasitým pískotem a pokračujícím bučením.

K výkřikům "Hau ab!" a "Merkelová musí odejít" byly přidány nové slogany. Demonstranti na nějakou dobu skandovali " Widerstand!" téměř ve stylu staccato, takové skandování v létě 1989 zahájilo boj za občanská práva proti režimu SED, zejména v Sasku.

Merkelová odpovídala odpovídajícím způsobem na odpor 20 000 lidí, shromážděným na náměstí. To, co říkala, byly opět prázdné fráze, které byly vždy z velké části přerušeny pískotem.

Doprovázející politici Tillich a de Maizière byli znepokojeni, že předvolební mítinky Merkelové jsou doprovázeny pískotem a bučením.

Podle Tillicha to nemá nic společného s demokratickým chováním. Nicméně, Tillich je také jedním z těch, kteří naopak nemají nic při tomu, když jsou vystoupení politiků ze strany AfD také doprovázeny pískotem.