Bílý dům tvrdí, že syrský prezident Bášar Asad se chystá provést další chemický útok proti svému vlastnímu lidu i přes skutečnost, že o tom nikdy nepředložil žádné důkazy. Jen něco přes 2 měsíce po předchozím nezdařilém pokusu svrhnout v Sýrii Asada, začal americký hluboký stát kolem Sýrie hromadně obletovat zpravodajství sbírajícími letouny.


Nedostatek důkazů o nadcházejícím chemickém útoku překvapil jak Pentagon, tak ministerstvo zahraničí, když obojí přiznali, že žádné zpravodajství o nějakém chemickém útoku nezískali.

Letos v dubnu jsme na AC24.cz psali, že s USA spřátelená skupina Bílé přilby byla za sarinovým útokem, který zabil přes 80 lidí. Západní mediální kanály vinu za to rychle přiřkly Asadovi a ty spousty přesvědčivých důkazů o opaku v úvahu nebraly.

Haaretz.com hlásí: Podle webové stránky TheAviationist dva letouny RC-135 a námořní P-8 Poseidon – který dovede odposlouchávat a přesně zaměřovat nepřátelské rádiové a radarové signály – každý den řadu hodin u Sýrie čenichají.

Během toho došlo k aktivitě s chemickými zbraněmi na syrském letišti Shayrat, tvrdí Pentagon s poznámkou, že to je to letiště, odkud přišel i předchozí chemický útok Asadova režimu.




Loading...