Kýchání a kašlání vám může rozptylovat pozornost tak, že se vám za celý den nepovede soustředit se. V případě, že máte kašel, může být obtížné vykonávat své každodenní rutiny, a navíc se s nemocným člověkem nikdo moc rád nedruží. Budete-li mít neustálý kašel, nebudete schopni ani spát. Kašel má zvláště silný dopad na malé děti, jelikož děti mají slabý imunitní systém a nejsou schopny s nachlazením bojovat.

Máte-li kašel, tak vám váš doktor nejspíš předepíše sirup, protože většina z nich si myslí, že to je na kašel to nejlepší řešení. Avšak nikdy rodičům neřeknou, že farmaceutická řešení mohou mít i negativní dopady včetně dlouhodobých komplikací.

Nejběžnějším vedlejším účinkem této terapie bývají bolesti hlavy, nespavost a migréna. Dvěma nejběžnějšími ingrediencemi v sirupu proti kašli jsou totiž dextrometrofan a kodein.

To jste asi neslyšeli, nebo ano?

Měli byste pamatovat, že přírodní ingredience, které obsahuje surový med, nebo jiné stejně účinné ingredience jsou přínosnější. Zkuste třeba kombinaci zázvorového zábalu a medu, a tím zabráníte neustálému kašli skoro hned.

Ingredience:

  • 1 polévková lžíce zázvoru nebo zázvorového prášku
  • poctivý med
  • olivový olej
  • mouka

 

Rovněž budete potřebovat plenku, lepicí pásku a gázu.

Jakým způsobem zázvorový zábal použít?

  • 1. Nejdříve perfektně promíchejte med s moukou.
  • 2. Neneste nějaký olivový olej a pak přidejte zázvor. Znovu promíchejte.
  • 3. Vzniklou směs naneste na plenu a pak to kolem zabalte gázou.
  • 4. Připevněte si to k hrudníku nebo k zádům lepicí páskou.

V případě, že zázvorový zábal připravujete pro dítě, mělo by na sobě ten zábal mít asi tak tři hodiny před odchodem do postele.

Dospělí to na sobě mohou mít přes noc. Měli byste si ale uvědomit, že zázvorový zábal vás přiměje potit se více než obvykle.

Zázvorový zábal nemá žádné nežádoucí účinky, ale musí se připravit pečlivě, zvláště pro děti, protože ty mají daleko jemnější kůži.

Příběh Rachel Lim

Rachel použila tento zázvorový zábal na své dítě a řekla, že měl ohromující výsledky. Maličko tu léčbu změnila, použila jako náhradu i alobalovou fólii. Také zkusila místo olivového oleje olej kokosový a namíchala zázvor i s tím.

Jak uvedla na svém facebookovém profilu, její dítě vždy v noci obvykle 2,3 hodiny před odchodem do postele kašlalo. Tak dala svému děťátku tento zázvorový zábal, načež to mělo ohromující výsledky.

Uvedla, že její děťátko se vylepšilo a teď už vůbec nekašle. To podkladové zahlenění se ztratilo. Tento zázvorový zábal zbavil její děťátko kašle za pouhé 4 hodiny.

Med a zázvor se na závažné zdravotní problémy používaly odedávna. I dnes jsou si lidé vědomi prospěšnosti zázvoru a hodně používají zázvorové zábaly.

Zdroj: healthyfood.com