Britská premiérka Theresa May se zapřísahá v Británii udělat úplnou generální přestavbu Internetu se slibem, že ‚alternativní média‘ budou tvrdě regulována zrovna tak, jako „mainstreamové noviny.“ Tyto kontroverzní regulace britské vládě umožní kontrolovat, co se může online publikovat.


Podle nově zveřejněného Konzervativního manifestu plánuje britská premiérka přetvořit prostředí internetu novým způsobem, který nikdy předtím nikdo neprovedl s těžkými restrikcemi na to, co mohou občané online vystavovat, sdílet a publikovat.

„Někteří lidé říkají, že to není na vládě, aby pokud jde o technologie a internet, regulovala,“ říká. „S tím my ale nesouhlasíme.“

Independent.co.uk hlásí:

Ale snad nejneobvyklejší je, že budou nuceni pomáhat s kontroverzními vládními pletichami, jako je Preventivní strategie protlačovaná přes povídačku boje proti extremismu.

„Při nasazování opratí digitální revoluci musíme přijmout kroky k ochraně zranitelných a poskytnout lidem důvěru v užívání internetu beze strachu ze zneužívání, kriminality nebo vystavování děsivého obsahu,“ uvádí tento manifest v části zvané ‚nejbezpečnější místo bude na internetu.‘

Tyto plány jsou v souladu s odhodláním Toryů tvrdě zregulovat internetový svět tak, že musí být regulován stejně tvrdě, jako svět mimo internetu, a že stejná pravidla musí platit pro oba.

„Našim výchozím bodem je to, že internetová pravidla by měla odrážet ta, která vládnou našim životům mimo internet,“ říká konzervativní manifest vysvětlující tímto ospravedlněním novou úroveň regulací.

„Mělo by být stejně nepřijatelné šikanovat někoho na internetu, jako je to na hřišti, je stejně těžké vychovat dítě na internetu, jako je to v komunitě, když bude pro děti stejně obtížné dostat se k násilné a zneucťující pornografii na internetu, jako je to těžké na ulici, a bude stejně těžké spáchat zločin digitálně, jako je to těžké fyzicky.“




Loading...