Vypadá to, že USA směřují do přímého konfliktu se svým protivníkem ze Studené války. Podle zpráv Rusy podporovaná Syrská vojska vyrazila do přímého kolizního kurzu se Speciálními silami Západu poté, co během víkendu postoupila k americkému výcvikovému táboru ve východní Sýrii. …


Syrská vládní vojska v doprovodu Íránských sil jsou 15 mil od opevněné základny amerických a britských speciálních sil využívané k výcviku skupin syrských rebelů.

The Telegraph hlásí:

Pro-vládní vojáci jsou teď jen 15 mil (24 km)od al-Tanf – těžce opevněného uzlu amerických a britských speciálních sil k výcviku skupin syrských rebelů, které poblíž irácké hranice bojují s Islámským státem Iráku a Levanty (ISIL).

Útok je veden íránskými silami, které velí doprovodným syrským vojskům a četným bojovníkům libanonského Hizballahu za pomoci ruských tryskáčů z oblohy.

Syrskou armádu vyplašil dva měsíce trvající postup Svobodné syrské armády (FSA) proti ISIL, který rebelům umožnil, aby si zabrali značné rozlohy řídce osídleného území táhnoucího se od jihovýchodu Damašku podél hranic s Irákem a Jordánskem.

Syrská vojska v posledních dnech přemístila tanky a rakety země vzduch blíže k frontové linii s umírněnými jednotkami FSA, což je zjevné varování pro USA vedenou koalici, která v této oblasti létá k útokům proti ISIL.