Prezident Donald Trump otevřel dveře pro vojenskou akci v Sýrii poté, co označil chemický útok za „políček lidskosti“ a „překročení spousty krajních hranic.“ Trump řekl, že ten ‚strašlivý, hrůzný‘ útok plynným sarinem, který zabíjel malé děti a ‚krásná miminka‘ na něj měl ‚těžký dopad‘ a změnil jeho postoj k syrskému prezidentovi poté, co minulý týden řekl, že pro něj sesazení Assada už není prioritou.


Trump neprozradil své plány na možné vojenské akce, ale vyhlásil ‚flexibilitu‘.

Když se ho ptali, zda přistoupí k nové akci, tak Trump řekl: „Uvidíte.“

The Mail Online hlásí:

Trump při tiskové konferenci v Rose Garden poté, co toho dne už řekl, že útok chemickými zbraněmi je ‚strašlivým políčkem lidskosti‘, nastražil všem uši.

‚Můj přístup k syrskému prezidentu Assadovi se velice změnil,‘ vyhlásil Trump, kdy toto prohlášení naznačuje, že by mohl znovu přehodnocovat svou směrnici americkým diplomatům ke zrušení jejich zaměřování se na odstavení Bašara al-Assada od moci.

Teno ‚strašlivý, hrůzný‘ útok plynným sarinem, který zabíjel malé děti a ‚krásná miminka‘ měl ‚těžký dopad‘ na prezidenta, který ve středu vyhlásil, že tento útok ‚překročil spoustu hranic.‘

‚Když zabíjíte nevinné děti, nevinná miminka takto jedovatým chemickým plynem, tak překračuje spoustu, spoustu hranic. Je to za červenou čarou,‘ řekl Trump, čímž se odkazoval i na neblaze proslulé hrozby Baracka Obamy Assadovi z roku 2012.

Obama na konci svého prvního funkčního období varoval Assada, že pokud nasadí proti svým vlastním lidem chemické zbraně, tak to bude mít důsledky. Jakmile byl ale znovu zvolen, už podle toho nejednal.




Loading...