Jedna z vůdčích německých poslankyň tureckého prezidenta obvinila z vedení zahraniční politiky ve stylu Třetí říše a nazvala jej teroristou.  Šéfová německé parlamentní frakce Levicových stran Sahra Wagenknechtová nazvala tureckého prezidenta Recep Tayyip Erdogana „kmotrem terorismu“ a obvinila ho z vedení zahraniční politiky ve stylu Třetí říše. Prohlášení pronesla během svého proslovu k dalším poslancům Bundestagu poté, co Ankara nacistickou tématikou zlořečila zákazu tureckých volebních shromáždění v Německu. 


„Priority turecké zahraniční politiky jsou reminiscencí Třetí říše,“ řekla Wagenknech. „Zejména jejich snahy instalovat turecké menšiny do jiných zemí, aby tam prosazovaly Turecku vlastní na násilí založenou politiku, vlastní geopolitiku, stejně jako jejich vlastní politiku útlaku.“ 

Tato vrcholná německá poslankyně se rovněž o tureckém prezidentovi zmínila jako o „teroristickém kmotrovi.“ 

„Toto je volání po terorismu. Mluví tu tedy terorista, tak je to prosté,“ cituje její slova list Frankfurter Allgemeine Zeitung. 

Wagenknech se zmiňovala o prohlášeních pronášených tureckým prezidentem minulý týden, podle nichž by se Evropa mohla ocitnout v nebezpečí, pokud EU nepřestane se svou údajnou politikou potlačování tureckého politického aktivismu. 




Loading...