Miliardář Gerge Soros utratil miliony dolarů za financování násilných protestů a nepokojů v Makedonii, což je krok střižený k tomu, aby rozpoutal občanskou válku a vytvořil vojenský konflikt s Ruskem.  S tím, jak napětí v Makedonii nadále roste, začali někteří Makedonci ve snaze tomu vzdorovat s pokusy vyhnat Sorose ze země, než z ní udělá ruinu a instaluje zde globalistickou agendu.


Tyto nepokoje vyvěrají z ohromné loňské volební porážky makedonského prezidenta Gjorge Ivanova, která podnítila opoziční strany představující muslimskou menšinu Albánců, aby zformovaly koalici požadující separátní vládu. 

Infowars.com referuje

Ivanov odmítl přijmout navrženou koaliční vládu s tvrzením, že by sloužili jako loutky uskutečňující nadvládu sousední Albánie. 

V reakci na to se po celé zemi protestující vyhrnuli do ulic a začali s tím, co nazývají „Barevnou revolucí,“ tj. s protestem podobným těm, které se s podporou Západu organizovaly v bývalých sovětských republikách včetně Růžové revoluce v Gruzii, Oranžové revoluci na Ukrajině a Tulipánové revoluce v Kyrgyzstánu. 

„Současná svobodně jen před rokem zvolená vláda v Makedonii je od té doby pod tlakem neziskovek financovaných jak vládami USA a Evropy, tak i Georgem Sorosem. Jaký je s ní problém? Postrádá nadšení pro západní sankce proti Rusku a inicializovala dohodu o účasti na ruském projektu plynovodu Turecký proud,“ napsal v té době štáb Institutu Rona Paula. 

Makedonie je hluboce etnicky rozdělena s tím, že většinu v zemi tvoří etničtí Makedonci spolu se značnou menšinou Albánců a malou skupinou Turků, kdy obě tyto skupiny jsou převážně muslimské. Ač je albánština v Makedonii oficiálním druhým jazykem, její užívání je ze zákona omezeno. 




Loading...