Black Knight (česky Černý rytíř) je údajný neznámý umělý satelit, který se pohybuje po polární oběžné dráze Země. O objektu bylo vytvořeno mnoho konspiračních teorií. První údajné zpozorování tohoto satelitu proběhlo v roce 1954. Podle některých úvah váží 10-15 tun. V 70. letech 20. století skotský astronom Duncan Lunan dokázal tyto signály dešifrovat. Podle něj jde o zakódovanou mapu hvězd ze souhvězdí Pastýře.

Poloha těchto hvězd by odpovídala tomu jak byly tyto hvězdy rozmístěny před 13 000 lety. Usoudil, že se jedná o stáří této družice. „Signál se mi podařilo dekódovat. V podstatě se jedná o informaci, která je stará 12 600 let a zobrazuje astronomickou mapu souhvězdí Pastýře,‘ říká skotský astronom dr. Duncan Lunan.

V roce 1954 prohlásil americký badatel Donald Keyhoe, že byly odhaleny dvě družice, které obíhají Zemi. V té době však žádný stát neměl dostatečné technologie pro vypuštění družice do vesmíru.

Při misi STS-88 v roce 1998 byly pořízeny fotografie, na kterých je údajně spatřen satelit Black Knight. Snímky byly široce dostupné veřejnosti na internetových stránkách NASA, ale brzy všechny fotografie zmizely. Všechny snímky jsou podle většiny expertů originální a neupravené fotky publikované NASA.