Teroristé vyjádřili vděčnost americkému prezidentovi za to, že je zbavil Muammara Kaddáfího a že jim dal zbraně. Teroristé DAEŠ* zveřejnili videoprovolání k americkému prezidentovi Baracku Obamovi. V projevu teroristů byl nynější americký prezident ukázán jako velký vůdce. …


Podle extrémistů byl právě on u zrodu chalífátu a džihád pozvedl na novou úroveň. Za zásluhu Baracka Obamy teroristé DAEŠ považují především zničení Muammara Kaddáfího. Můžeme si připomenou Afghánistán, George Bush nám přinesl Irák, ale skutečným hrdinou je Obama, který byl u počátků našeho chalífátu. Díky němu se nám podařilo zbavit se nesouhlasných států, které se neřídily zákony šaría. Obama byl schopen nás zbavit Kaddáfího, který byl pro nás překážkou v nastolení práva. Nyní, díky milosrdnému Alláhovi, jsou všechny naše skupiny sjednoceny, je uvedeno v prohlášení.

Teroristé prohlašují, že právě díky americkému prezidentovi mají zbraně, s nimiž bojují proti Obamovým nepřátelům. Na závěr ho teroristé vyhlašují svým chalífou. Obamo, dal jsi nám zbraně, které používáme proti Tvým nepřátelům. Udělal jsi pro nás hodně, Obamo, proto Tě vyhlašujeme naším chalífou, naším průvodcem na cestě k Alláhovi, prohlašují teroristé.