Energie a hypotéky jsou téměř třikrát dražší, některé potraviny dvakrát, ceny služeb, léků a vlastně všeho začínají zákonitě, díky energiím, stoupat v inflační spirále. To co de děje, je naprosto bezprecedentní.

A já se už skoro rok ptám sám sebe a lidí okolo, jak je možné, že po takovém zdražení všeho nejsou lidé ještě v ulicích.

Ale obchody jsou stále plné rozesmátých a nakupujících lidí – všichni se zdají happy. To jsou velká města opravdu tak jiná, než ta menší a venkov?

Jak to řeší samoživitelka, nebo důchodce, který platil za domek, kde celý život bydlel za plyn 60.000 za rok a teď by měl platit 180.000?

Je možné, že lidé opravdu naivně uvěřili vládě a finančníkům, že je to „jen dočasné”, ať zatnou zuby, třeba si půjčí a že brzy bude zase fajn?

Lidé se stydí sobě a přátelům přiznat, že jsou v koncích? Je to jen klid před bouří? Poslední sólo na Titanicu?

Chápu, že mnozí už nemají sílu třeba kamkoli chodit a všeho mají po dvou letech buzerace dost, ale jak je možné, že si ZNOZU zvolí ty (a jejich podporovatele), kteří toto vše způsobili a dále způsobují?

A aby toho nebylo málo, už se Vláda chystá zvednou daně – a to jak ty z příjmu, tak ty spotřební…

A lidé stále nic…

Opravdu si lid DOBROVOLNĚ a hlavně OPAKOVANĚ za hasiče naivně vybírá toho, kdo mu dům MNOHOKRÁT zapálil? To jsou lidé opravdu takoví masochisté?

Jan Tománek