A ten je možná zdaleka nejdůležitější ze všeho!

Není zvláštní, že boj dobra a zla provází lidstvo od začátku jeho existence? Že veškeré příběhy, písně a pohádky ve všech kulturách mají stejné základy a archetypální hrdiny?

Proč dodnes lidi fascinuje Hamlet i Faust?

Proč největší umělci a vědci vždy docházejí k Bohu a jinými slovy vyprávějí stále ten stejný příběh?

Zlo skutečně chodí mezi námi a opravdu nemá rohy a naopak se čato tváří, jako ti nejbližší a jak ve videu skvěle J.P. Sears říká, nikdy vám neřekne, že je zlo, naopak se tváří jako cnost a pomoc…

I když se společnost ve které žijeme, snaží všemožně tyto prapůvodní lidské instinkty v člověku potlačit, mnohokrát jsem se v životě i v podnikání přesvědčil, že opravdu nejdůležitější je dát na vlastní intuici a srdce.

Znáte to – někdo vám nebyl sympatický? Bylo v něm „něco” divného a svítilo vám v hlavě varovné světlo, že to není to pravé ořechové, i když pro to žádná data nahovořila a vše se zdálo bílé a krásné?

Ne – to jste se jen snažili sami sebe a intuici obelhat – VŽDY na intuici, kterou vám srdce napovídá, dejte!

Sám si poslední dobou připadám jako (abych mluvil legendami této doby) ve Hvězdných válkách –  kdy malá hrstka naivních rebelů stojí proti všemocnému galaktickému Impériu, které má neomezené možnosti.

Je to také potvrzení toho, že jdeme po správné cestě – kdyby nás totiž podporovali největší finančníci, stát a měli jsme za sebou neomezenou moc, těžko bychom šli správně. A ta správná cesta bývá většinou ta trnitá a ne ta uhlazená, protože naopak tu uhlazenou často připravuje právě ďábel.

Bohužel k tomu patří i to, že nám teď vládnou ty nejneschopnější a nejzkorumpovanější z nás a ve firmách a třeba i školách vládnou ti, kteří se neodmítli poklonit a naopak se přidali na stranu zla a slouží mu.

Opět je inteligence a ti nejlepší v kotelnách a rychlovašená lůza se dere na jejich místa.

Ale stejně jako po každé bouřce nakonec vyjde slunce, dobro VŽDY vítězí nad zlem. Někdy to může trvat dlouho, ale na straně dobra a svobody je Bůh, a zlo je nesvoboda a otroctví, tak jak to skvěle v tomto videu shrnuje J.P. Sears.

A já moc děkuji všem, kteří za to, aby světlo zase zvítězilo, svou malou špetkou přispívají.

A pokud jste neviděli a nevíte, jak proti zlu bojovat, podívejte se ještě určitě na film o Masové psychóze (hypnóze).

Jan Tománek