Antropoložka Helen E. Fisherová z Rutgerské univerzity je přesvědčena: ženy na celém světě chtějí vidět v mužích jedno a to samé a není nic složitého v tom, abychom se zalíbili jakékoliv ženě, píše Psychology Today.

První způsob, jak se zalíbit ženě — použít mimiku. Zvednuté obočí, široký úsměv, pohled přímo do očí — podle mínění Fisherové ženy důvěřují takovým mužům mnohem více.

Druhý způsob je velice jednoduchý: nepřehánět své možnosti. Nemá cenu si vybírat dvoumetrové krasavice, když měříte maximálně 170 cm. Vědci došli k takovým závěrům na základě testování seznamovacích metod 60 mužů a žen, které si během průzkumu vybírali sobě podobné jak výškou, tak i zevnějškem.

Třetí způsob spočívá v tom, že budete hledat ženu o pár let starší než jste vy. Výzkum ukázal, že většina mužů trpí ve vztazích s mnohem mladšími partnerkami a necítí se dobře kvůli neustálým emocionálním proměnám.

Jestliže první tři způsoby nezabraly, vědci radí použít těžký kalibr: antropologové se domnívají, že pečlivě sestřižené vousy a pravidelné návštěvy fitness udělají muže pro ženu přitažlivějším. K těmto podmínkám je třeba přidat humor, dobrotu, pozornost a věci červené barvy.