Izraelské letectvo v reakci na noční raketové ostřelování zaútočilo na desítky íránských objektů v Sýrii a baterie protivzdušných systémů, informovala izraelská Armáda obrany.

Ve vojenském hlášení se uvádí, že cíle patřily íránským jednotkám Al-Kuds na území sousedního státu. Mezi objekty útoku je íránský vojenský tábor severně od Damašku, zbrojní sklady na letišti hlavního města, pozorovatelny a také další pozice a zbraně Al-Kuds u hranice.

„Bylo rovněž zničeno vozidlo, ze kterého se konalo vypuštění raket na Izrael," sdělili vojáci a dodali, že íránské síly použily na ostřelování předsunutých pozic izraelské armády na Golanských výšinách proudové střely typu Grad a Fadžr-5.

Útokům bylo vystaveno také několik protileteckých raketových zařízení. Syrští dělostřelci podle armádního mluvčího ignorovali výzvu nepřekážet operaci a v reakci na palbu ze země odpálili střely na několik systémů typu SA-5, SA-2, SA-22 a SA-17.

Všechna letadla, jež se zúčastnila jedné z největších operací posledních let, se vrátila nepoškozená na základny, raketový útok, který ji vyprovokoval, se také obešel beze ztrát na izraelské straně. Žádná z raket vypuštěných v noci nedopadla na území kontrolované Izraelem, upřesnili vojáci.

Zdroj:  telegraph.co.uk