Během volební kampaně Donald Trump prosazoval lepší vztahy s Ruskem. Chtěl zahájit společný boj proti Islámskému státu a dalším teroristům. Hillary Clinton prosazovala konfrontační politiku proti Rusku a novou studenou válku. Zahraničně politický establishment, média a CIA byly tvrdě na straně Clintonové. Lid Spojených států se ale rozhodl podle svého. Byl to Trump a jeho vize politiky, co zvolili. Poté, co Trump vyhrál volby, dal svému personálu pokyny, aby zřídili důvěrný komunikační kanál s ruskou vládou tzv. track-2.


Správně nevěřil zavedeným komunikačním kanálům přes ministerstvo zahraničí a CIA. Jeho nadcházející národně bezpečnostní poradce Flynn a jeho zahraničně politický poradce Kushner s ním spolupracovali na vytvoření kontaktů s ruskými činiteli. Takováto diplomacie se už ze své podstaty nedělá veřejně.

Teď ale americkému lidu přes média tvrdí, že to je skandální. Je to SKANDÁL, že poradci prezidenta Trumpa provádí tu politiku, kterou někdejší kandidát Trump prosazoval.

Dnešní titulky:

NYT – O Kushnerovi se říká, že diskutoval o vytvoření tajného kanálu k rozhovorům s Ruskem –  Kushner Is Said to Have Discussed a Secret Channel to Talk to Russia; WaPo – Ruský velvyslanec řekl Moskvě, že Kushner chce s Kremlem tajný komunikační kanál – Russian ambassador told Moscow that Kushner wanted secret communications channel with Kremlin; The Hill – Kusner chtěl bezpečnou linku do Kremlu už před inaugurací: zpráva – Kushner wanted secure line with Kremlin before inauguration: report; The New Yorker – Ruský problém Jareda Kushnera – Jared Kushner’s Russia Problems; Reuters – Exkluzivně: Trumpův zeť má nenahlášené kontakty s ruským vyslancem – říkají zdroje – Exclusive: Trump son-in-law had undisclosed contacts with Russian envoy – sources.

Různé formulace těchto článků líčí diskrétní diplomatické kontakty jako něco nekalého a ilegálního:

Ve čtvrtek NBC News referovaly, že Kushnera sledovala FBI v prvním stadiu vyšetřování, která začalo loni v červenci, které proniklo až do prezidentových vnitřních kruhů.

Vyšetřovatelé FBI zkoumají, zda Rusové Kushnerovi nebo jiným Trumpovým pomocníkům nenavrhli, že za zmírnění ekonomických sankcí dovolí ruským bankám, nabídnout lidem s vazbami na Trumpa financování, řekl současný činitel amerických orgánů prosazování zákona.

Ale o pár článkům pod tím:

Ač FBI vyšetřují Kushnerovy kontakty s Ruskem, není v současnosti předmětem vyšetřování, řekl současný činitel prosazování zákona.




Loading...