Vážení občané Ruska! Drazí přátelé! Rok 2016 končí. Byl sice nelehký, ale těžkosti, na něž jsme narazili, nás stmelily a odhalily obrovské rezervy našich možností dalšího pokroku. To hlavní je, že věříme v sebe, ve své síly, ve svou zemi. Pracujeme, pracujeme úspěšně, a mnohé se nám daří. Chtěl bych vám upřímně poděkovat za vítězství a úspěchy, za pochopení a důvěru, za skutečnou a srdečnou péči o Rusko.


Máme obrovskou, jedinečnou a krásnou zemi! Spojují nás společné starosti a společné radosti, spojuje nás dávná a dobrá tradice vítat Nový rok v rodinném kruhu s nadějí na všechno nejlepší.

Ne všichni jsou ale dnes u svátečního stolu. Mnoho našich občanů, někteří i daleko od rodného domu, teď zajišťují bezpečnost Ruska, pracují v podnicích, mají službu v nemocnicích, řídí vlaky a letadla. Všem, kdo plní v tuto chvíli své pracovní a vojenské povinnosti, vyjadřuji moje nejlepší přání do nastávajícího roku.

Drazí přátelé!

V tuto chvíli vzrušeně čekáme na bití orloje Moskevského Kremlu a jako nikdy jindy jasně slyšíme postup času, cítíme, jak se blíží budoucnost. Tak tomu bývá jen v těchto chvílích našeho kouzelného a oblíbeného svátku.