Západní média ignorovala informace o obětech mezi civilním obyvatelstvem po koaličních náletech pod vedením USA na syrskou vesnici nedaleko Manbidže, jelikož jejich hlavní úkol spočívá v tom, aby „dělala reklamu“ britské a americké vládě v oblasti, domnívá se Marcus Papadopoulos, vydavatel a redaktor časopisu Politics First. Podle jeho názoru je hlavním úkolem západních médií vytváření obrazu Velké Británie a USA jako „majáků civilizace, demokracie, ochránců lidských práv a svobod".


Proto není divu, že neinformují o posledních akcích amerických ozbrojených sil v Sýrii.

Papadopoulos také dodal, že je důležité vědět, jaké jsou vzájemné vztahy mezi hromadnými sdělovacími prostředky a vládami západních zemí.

„Média v USA a Velké Británii nejsou nezávislá — jsou částí politické elity Londýna a Washingtonu. Jejich práce a povinnosti — to znamená určovat směr vládnoucích sil, ovlivňovat je a formovat vnitřní podporu americké a britské politiky, ať jsou jejich cíle kdekoliv", domnívá se novinář.

Podle jeho názoru se Sýrii stěží podaří dosáhnout oficiálního odsouzení náletů americké koalice, jelikož Británie nebo USA nejspíše vetují rezoluci v Radě bezpečnosti OSN.

„Bohužel žijeme v takovém světě, kde zločiny americké vlády se nezveřejňují před západním publikem", došel k závěru Papadopoulos.

Před časem bylo uvedeno, že následkem leteckých útoků mezinárodní koalice v čele s USA na vesnici, která se nachází na sever od Manbidže, zahynulo několik desítek lidí.

O události se začalo mluvit poté, co se syrské úřady obrátily na OSN.

Zdroj: rt.com