Kampaň Demokratické jaro vedla k NEJVĚTŠÍMU počtu zatčení v historii kapitolu. Ale věnují tomu kanály zpráv mainstreamu nějakou pozornost? Nikoliv. Stovky mírumilovných protestujících shromáždily před Capitol Hill ve Washingtonu D. C., aby demonstrovali proti korporátním penězům v politice. Všichni se údajně účastní kampaně Demokratické jaro #DemocracySpring, která potrvá až do 18. dubna.


Protestující začali se svou tryznou 150 mílovým pochodem z Liberty Bell ve Filadelfii trvajícím týden. Necelou hodinu po jejich příchodu je ale policejní činitelé varovali, že všechny účastníky zatknou.

Protože tito mírumilovní protestující vedou kampaň proti korupci v politice, tak varování ignorovali. V důsledku toho bylo asi 400 lidí zatčeno – což je nejvíce zatčení v Americe na kapitolu v historii. Referoval však o těchto zprávách nějaký mediální kanál mainstreamu? Vůbec žádný.

USUncut sděluje, že ač toto hnutí shromáždilo na Twitteru přes 53 000 tweetů, většina hlavních zpravodajských stanic o této demonstraci zůstává potichu.

Organizátor protestů Kai Newkirk ze skupiny 99Rise vypustil do davů následující zprávu:

„Vysílám poselství všem v této zemi, kdo cítí potřebu, aby nás vláda reprezentovala všechny tak, aby byla tato Sněmovna i vaší Sněmovnou, a teď nastal čas postavit se a vzít si ji zpět.“

Podle webové stránky Demokratického jara je cílem této kampaně „požadavek, aby Kongres přijal okamžité akce ke skoncování s korupcí velkých peněz v naší politice a k zajištění svobodných a spravedlivých voleb, v nichž bude mít každý Američan rovný hlas.“