Arménie a Ázerbájdžán oznámily v sobotu vyostření situace v pásmu karabašského konfliktu. Tiskový tajemník prezidenta neuznané Náhorní Karabašské republiky David Babajan prohlásil, že podobná eskalace napětí nebyla na hranici od roku 1994. Tiskový tajemník ministra obrany Arménie Arcrun Ovannisjan prohlásil, že na obou stranách jsou mrtví.


Prezident Ruska Vladimir Putin vyzval strany konfliktu v Náhorním Karabachu k zastavení palby a zdrženlivosti, aby zabránily dalším lidským obětem.

Podle slov tiskového tajemníka ruského prezidenta Dmitrije Peskova je Vladimir Putin hluboce znepokojen zprávami o obnovení bojových akcí a „lituje toho, že se situace znovu vrátila k ozbrojené konfrontaci".

Ze své strany ministr zahraničních věcí Ruska Sergej Lavrov v průběhu telefonických jednání vyzval své kolegy z Arménie a Ázerbájdžánu, aby ovlivnili situaci pro zastavení násilí. Podobná jednání měl také ministr obrany Sergej Šojgu se zástupci vojenských rezortů obou zemí pro podniknutí neodkladných opatření pro stabilizaci situace v pásmu konfliktu.