Na předměstí Damašku byl zabit velitel aliance Jaysh al-Islam Zahran Alloush. 21. srpna 2013 tento agent saúdského zpravodajství Alloush velel Liwa-al-Islam, a tehdy vydal rozkaz k zahájení útoku chemickými zbraněmi proti damašskému předměstí Východní Ghouta. Zahran Alloush byl na výplatní pásce Saúdského zpravodajství už od 80. let. Centrální velitelství Syrské arabské armády potvrdilo, že úspěšně provedlo nálet na damašské předměstí Otaya zacílený na několik džihádistických velitelů, které zabili.


Mezi nimi byl i vůdce Jaysh al-Islam Zahran Alloush. Jaysh al-Islam je aliancí několika džihádistických milicí včetně Liwa-al-Islam. Jaysh al-Islam je spojencem syrské franšízy Al-Kaiídy Jabhat Al-Nusra.

Hloubkové vyšetřování NSBC International v roce 2013 dospělo k závěru, že tím velitelem, který 21. srpna 2013 vydal přímý rozkaz zahájit útok chemickými zbraněmi ve Východní Ghoutě byl Zahran Alloush.

Toto vyšetřování rovněž dospělo k závěru, že velitelská odpovědnost za Alloushovo rozhodnutí spočívala přímo na US předsedovi spojených náčelníků štábů, Bílém domě a na Saúdské vládě.

Vyobrazený: Velitel Jaysh al-Islam a Liwa-al-Islam a expert na chemické zbraně Zahran Alloush, který od 80. let pracoval pro Saúdské zpravodajství.

Alloush měl rovněž kontrolu nad vybráním „bezpečnostních strážců“ pro inspektory OSN, kterým se museli podřizovat, když sbírali důkazy o útoku chemickými zbraněmi ve Východní Ghoutě. (viz podrobnosti a jména v této zprávě).

Zahran Alloush, Liwa-al-Islam a Saúdské zpravodajství hráli rovněž ústřední roli při pokusu zabránit vyřazení chemických zbraní Sýrií vedením útoků proti transportům chemických zbraní. Informace o těchto převozech byly vysoce utajené, což vedlo syrskou vládu k závěru, že Liwa-al-Islam o tom informace poskytovalo Saúdské zpravodajství.

Zahran Alloush byl od 90. let zapojen do salafistických – wahhábistických teroristických sítí v Sýrii, což vedlo k jeho uvěznění syrskou rozvědkou. Počátkem roku 2011 byl propuštěn, když Assadova administrativa udělila generální amnestii. Zahran Alloush okamžitě po svém propuštění z vězení v březnu 2011 začal dostávat značné peníze a zbraně od saúdského zpravodajství, což mu umožnilo založit Liwa-al-Islam jako de facto Saúdskou Arábií sponzorovanou žoldnéřskou brigádu pod záštitou saúdského ministerstva vnitra.

Saúdské zpravodajské prostředky Alloush a Liwa-al-Islam rovněž sehrály podstatnou roli ve vytlačení převážně Katarem a Tureckem podporované Svobodné syrské armády (FSA) na vedlejší kolej a to samé i s ostatními převážně Katarem podporovanými vzbouřenci. Např. v červnu 2013 v damašském okrese Jobar stáhl Alloush svá vojska Liwa-al-Islam během velké bitvy se Syrskou arabskou armádou, aniž by to náhlé stažení oznámil Katarem sponzorované První brigádě a Liwa Jaish al-Muslimeen. Obě brigády Syrská armáda doslova vyhubila.

Při tom náletu, který zahubil Zahrana Alloushe, byl ze světa sprovozen i jeden z hlavních polních velitelů, který byl na syrské scéně zodpovědný za přechod od původně na Muslimském bratrstvu založených povstalců k povstání převážně spjatému s Al-Kaiídou. K tomu patří převážně Jabhat al-Nusra, Jaysh al-Islam, Liwa-al-Islam a nakonec i samozvaný Islamistický stát čili ISIL, ISIS či Daesh.

Dr. Christof Lehmann

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: globalresearch.ca

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]