USA si chtějí nějak tu neúčinnost sankcí proti Rusku vynahradit rozšířením těchto restriktivních opatření, řekla speciální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí. Rusko si jako odpověď na rozšíření USA proti-ruských sankcí vybere něco zvláštního, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova. „Víte, ta odpověď přijde až ve správný čas. Pro své americké kolegy si vybereme něco zvláštního,“ řekla na briefingu.


Když mluvila o situaci na Donbasu, tak Zacharova řekla, že příměří na demarkační linii na východní Ukrajině je kvůli provokacím z ukrajinské strany dost křehké. Moskva však podle Zacharové doufá, že by příměří na Donbasu mohlo novoroční oslavu přežít.

„Věříme, že režim klidu na Donbasu se neomezí na zimní svátky a bude mít trvalý charakter. Je to cosi, po čem musíte toužit,“ řekla Zacharova.

Co se týče situace v Libyi, Zacharova řekla, že Rusko podporuje celistvost této země. Rusko chce také vědět, jestli Erdogan opravdu rezignuje, až Norsko zveřejní data o pašování ropy od Daesh do Turecka, řekla Maria Zacharova.

„Jak známo, Rusko přijímá opatření k znemožnění dodávek ropy od teroristů. Očekáváme v té záležitosti aktivní spolupráci s ostatními zeměmi. Ráda bych připomněla, že turecký president Erdogan nedávno řekl, že je připraven rezignovat, kdyby se ta obvinění o pašování ropy Ankary s teroristickou organizací probíhající s jeho tichým svolením ukázala být dokázaným faktem. Zajímalo by mě, co bude s jeho křeslem?“ řekla na tomto briefingu Zacharova.

Zacharova rovněž zdůraznila, že vyslání US raketových obranných systémů do Rumunska je přímým porušením dohody o rozmisťování raket malého a středního doletu.

„Vertikální odpalovací systémy MK 41 jsou na zmíněném místě součástí raketového obranného systému. Lodi US Námořnictva jich používají k odpalování střetných střel a okřídlených střel Tomahawk středního doletu,“ řekla Zacharova.

Přítomnost takovýchto střel na pevnině je projevem přímého porušení této dohody o amerických raketových formacích a o střelách malého a středního doletu,“ řekla na briefingu Zacharova.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org  

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]