Zapomeňte na Boba z Bagdádu. Seznamte se s Lysenkem z Luhanska, s mluvčím Ukrajinských ozbrojených sil a s tím chlapem, co každý jeden den zaplavuje všechny kanály, které o to ještě stojí, každodenními zprávami o bojích, vojenských invazích a ruských vojscích vnikajících do země, čili je to ten příslovečný pasáček, co volal: vlk. Bývaly časy, kdy i ty nejmenší narážky na ruskou vojenskou aktivitu u ukrajinské hranice dokázaly i nemyslitelné: zpochybnit centrální plánovače a poslat akcie k propadu. Kdo by zapomněl na ten nářez na trhu, když měl na východní Ukrajinu přijet ruský humanitární konvoj a údajně přivézt kutilskou stavebnici k postavení armády?


No, ty dny jsou ale už dávno za námi. Protože když Ukrajina den za dnem a zas další den opakovala, kolik ruských vojáků vstoupilo do země, kolik dělostřeleckých granátů do ní dopadlo, a jak Putin jen slintá touhou po invazi do této ekonomicky zruinované země, tak se všichni úplně přeladili jinam.

Případ, na kterém to lze ukázat – dnes přišla zase další zpráva z Kyjeva, podle níž „kolona 32 tanků, 16 dělostřeleckých systémů houfnic spolu s náklaďáky vezoucími munici a válečníky přejela z Ruska na východní Ukrajinu.“

[quote align="center" color="#999999"]

„Tohle vysílání vojenské techniky a ruských žoldnéřů k frontové linii pokračuje,“ řekl při televizním briefingu mluvčí Andrij Lysenko, když mluvil o čtvrtečním průniku přes hranici.

Tahle zpráva o novém ruském pohybu obrněné techniky přes hranici přichází po čtvrtečním obvinění od pro-ruských rebelů na východní Ukrajině, že síly kyjevské vlády zahájily novou ofenzivu – což Kyjev okamžitě popřel.

Sporadické násilnosti pokračují už od příměří z 5. září, které přerušilo tento konflikt, který stál už více než 4000 životů. Ale to zastavení palby vypadalo zvláště křehce tento týden, když se separatisté s vládou vzájemně obviňují z jeho porušování poté, co vůdci separatistů minulou neděli v samozvaných ‚lidových republikách‘ vyhlásili volby.

„Dodávky vojenské techniky a nepřátelských bojovník z Ruské federace pokračují,“ řekl Lysenko. Dodal, že v uplynulých 24 hodinách bylo i přes zastavení palby zabito pět ukrajinských vojáků.[/quote]

A reakce trhu: absolutně žádná.

Je ironií, že po půl roce falešných poplachů a výkřiků, kdyby chtěl Putin na Ukrajinu vpadnout, mohl by to udělat během hodin. Proč se s tím ale obtěžovat, když si může od amerických a evropských daňových poplatníků nechat zaplatit za dodávky zemního plynu do země, která vypadá, že je zralá na vzpouru proti americké loutkové vládě během měsíců, pokud ne týdnů?

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: zerohedge.com, reformy.cz