Tolik tedy k tomu memu „Rusko je čím dál izolovanější“, kterému by nás Západ rád přiměl, abychom mu věřili. Spolu s tím, jak Rusko pokračuje s podepisováním de-dolarizačních dohod a obchodních ujednání se spojenci z BRICS spolu s valením se vpřed s odvetnými akcemi proti USA a Evropě, to vypadá, že ‚sankcionizovaní‘ přátelé Putina berou věci do vlastních rukou. Miliardářský oligarcha Genadij Timčenko, co byl mezi prvními postiženými zákazem cestování a zmrazením aktiv v USA se rozhodl roztrhat své karty Visa a Mastercard a přešel se všemi svými kreditními kartami k čínské UnionPay s poznámkou, že „v mnoha ohledech je to daleko bezpečnější než Visa – přinejmenším se k tomu nedostanou Američané.“


Ten Západní Mem funguje nějak takhle…

[quote align="center" color="#999999"]

„Rusko riskuje, že se stane státem páriů, pokud se nebude řádně chovat,“ řekl Sky news tento týden britský ministr zahraničí Philip Hammond.[/quote]

Avšak po různých dohodách s BRICS a s národy Středního východu to vypadá, že si Rusko může najít spoustu ‚přátel‘.

A teď jsou tu ty sankce na oligarchy a de-dolarizace od ITAR-TASS…

[quote align="center" color="#999999"]

Ruský  byznysmen  Genadij Timčenko, jelikož na něj byly v březnu 2014 po anexi Krymu Ruskou federací uvaleny americké sankce, vyměnil Visa a MasterCard za platební systém čínské Union Pay a prkenici s hotovostí.

Timčeno byl 20. března uveden na seznamu amerického ministerstva financí jako osoba, s níž americké společnosti a občané nemají právo udržovat obchodní vztahy včetně v USA registrovaných společností Visa a MasterCard.

Tento byznysmen řekl, že používání těchto platebních systémů zastavil. „Budeme muset stejně, jako jsme to dělávali před tím, nosit prkenici s hotovostí,“ stěžoval si Timčenko s dodatkem, že se rovněž těší na využívání služeb karty čínské Union Pay.

„Jak byly sankce zavedeny, tak mi ji hned vydali,“ řekl. „Skvělá práce! A tuhle kartu všemožně berou. V určitých ohledech je daleko bezpečnější než Visa. Přinejmenším se k ní nedostanou Američané,“ řekl Timčenko.

Uvedení tohoto byznysmena na seznam amerických sankcí vytvořilo potíže se zaplacením jeho manželce. „Manželka Genadije Timčenka podstoupila operaci a nemohla za ni ani zaplatit, protože jí zablokovali účty a karty,“ řekl 17. dubna ruský president Vladimir Putin během svého pořadu „přímá linka“, když tento incident popsal jako porušení lidských práv.

Když se Putin o tomto případu dověděl, svolal po oznámení sankcí schůzi Ruské geografické společnosti, k jejímž správcům patří i Timčenko. „Vladimir Putin se zeptal, jak se v nové realitě cítíme. Řekl jsem dobře, všechno v pořádku, má to ale určité nuance. A pak jsem mu řekl ten příběh, který potom president zmínil,“ řekl tento byznysmen.

* * *[/quote]

Ač Obama doufá, že tlak na oligarchy vytvoří nějaký občanský odpor k Putinovi, my máme obavy, že ho tím jen doženeme do kouta, kdy přejde do režimu přežití s vážnými dopady pro Západ.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com