Kamioňáci v pátek zpomalili okruh, aby vyjádřili svou frustraci nad národními politickými vůdci i nad politikami regulací dopravního průmyslu. Ti, kdo se zúčastnili shromáždění „Nájezd kamiónáků za Ústavu“, řekli, že plánují v pátek ráno obklíčit vnitřní smyčku Okruhu hlavního města „ do hloubky tří pruhů“. Asi 30 kamionů a 15 pickupů, z nichž mnohé se předváděly s US vlajkami a plakáty "#T2SDA", kolem 8 hodiny se shromáždilo na Maryland na I-498 severozápadní. Uvedla mluvčí Virginské státní policie Corrine Geller.


Skoro o hodinu později začaly čtyři tahače pojíždět jeden vedle druhého a zpomalovat dopravu na 15 mph. Státní policisté tyto náklaďáky zastavili na 53 míli a varovali je, aby dopravu nezpomalovali, řekla Geller. Nedostali ale pokutu a dovolili jim jet dál.

Kolem 10:15 h se asi tucet kamioňáků vrátilo na Virginia přes západní cestu vnitřní smyčky, ale narazili na už ucpanou dopravu způsobenou ohromným návalem a špatným počasím. Geller řekla, že v důsledku konvoje nedošlo k žádným větším incidentům.

Facebooková stránka tohoto protestu má více než 59 000 likes a asi 3 000 RSVP – což má daleko ke skutečné účasti, která se ukázala v pátek.

Organizátoři řekli, že třídenní shromáždění bylo naplánováno na sváteční víkend, aby se omezily škody a umožnilo se i jiným se zúčastnit jejich akce.