Ve světě, v němž třpytivě klamavé zpravodajství o faktech už nevyvolává nic víc než rozpaky, poslední vylhané zprávy tak často přicházející od mainstreamových médií a různých učených ‚expertů‘ se už téměř staly „pravdou“, a ty říkají, že ten klíčovým chybějící článek ke globálnímu zotavení – volný peněžní tok a jeho odvozenina, kapitálové výdaje – teď zase rostou. Konec konců korporacím nemohou růst výnosy (jak potvrzovaly poslední kvartální reporty o výdělcích), aniž by do sebe investovaly, a ty nemohou utrácet na údržbu či růst, pokud nebudou vytvářet volný peněžní tok Free Cash Flow: to je jednoduché finančnictví 101.


Tak, abychom tuhle všudypřítomnou lež předvedli i všem ostatním, prezentujeme následující graf ukazující, volný peněžní tok a kapitálové výdaje do zařízení a vybavení v oblasti rozvinutého světa „G-4“ jako % světového HDP, což se teď obrátilo zpě t k úrovním roku 2010, a pokládáme jednoduchou otázku: jaký růst?

[quote align="center" color="#999999"]

Graf:

Kapitálové výdaje nefinančních korporací (Capex) a finanční toky Cash Flow jako procento HDP v zemích G4 – USA, Británie, Eurozóna a Japonsko. Poslední údaje 4. kvartál 2012.

[/quote]

PS: Ano, je to vina Fedu

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com