Řecký ostrov Skorpios, který patřil legendárnímu řeckému magnátovi Aristotelu Onassisovi, byl údajně prodán za 100 milionů liber (117 milionů eur) jeho jedinou dědičkou. Identita údajného kupce, ruského miliardáře, nebyla zatím odhalena. Farhad Vladi, jehož firma Vladi Private Islands ostrov ocenila, řekl deníku Daily Mail, že i když o transakci nic neví, je možné, že se boháčova vnučka rozhodla ostrov prodat. „Tito ruští oligarchové mají miliardy, takže je docela možné, že se jeden z nich objevil a řekl, ‚dám vám za něj 100 nebo 200 milionů eur.‘ Všechno je možné.“


Uvedl, že voda na ostrově Skorpios pochází z nedaleké hory, která rovněž patří Onassisově rodině, takže ten, kdo koupil ostrov, by mohl chtít koupit i tuto horu, jejíž cenu odhaduje až na 100 milionů eur.

Vladi tvrdí, že ostrov je malebný, je pokrytý lesy, stojí na něm tři vily, přistávací rampa pro helikoptéry a přístaviště.

Skorpios Island (obrázek z www.privateislandnews.com)

V minulosti se objevily spekulace o tom, že o koupi ostrova mají zájem Giorgio Armani, zakladatel Microsoftu Bill Gates a Madonna.

Řecký lodní magnát Aristoteles Onassis koupil ostrov v roce 1962 za pouhých 10 000 liber. O šest let později se tam oženil s vdovou po americkém prezidentovi Johnu F. Kennedym.

Po boháčově smrti zdědily tento majetek jeho dvě dcery. Jedna z nich, Christina, zemřela na následky infarktu.

Majitelkou ostrova pak byla magnátova vnučka, osmadvacetiletá Athina Onassisová Russelová, která vystudovala ve Švýcarsku. Narodila se ve Francii a později se odstěhovala do Brázilie, když se provdala za olympijského šampiona v jízdě na koni. Hovořilo se o tom, že Russel nechtěl žít ani na ostrově, ani v Řecku.

Překlad: Tomáš Piňos

Zdroj:  rt.com