Bodlákové mléko je používáno více než 2000 let jako přírodní bylinný lék proti různým neduhům, včetně potíží spojených s játry a ledvinami. Bodlákové mléko je hodně podceňováno a každý by se měl o něm rozhodně dozvědět něco víc. Tato rostlina je dobře známá kvůli schopnosti podporovat funkci jater zesilováním jaterní buněčné membrány a napomáháním s vylučováním toxinů. Bohužel se zdá, že jedna z jejích nejvíce prospěšných vlastností – bojovat proti rakovině – je zatím nepoznaná.


 

Bodlákové mléko pro léčbu rakoviny a ochranu před škodlivostí chemoterapie

V roce 2007 byl publikován v deníku „Integrative Cancer Therapies“ výzkum, který znovu posuzoval klinické studie prokazující pozitivní efekt bodlákového mléka na rakovinu.

Lékařská fakulta univerzity v Marylandu prohlásila:

[quote align="center" color="#999999"]

„Poslední laboratorní testy potvrdily, že silymarin a jiné aktivní látky v bodlákovém mléce mají protirakovinné účinky. U těchto látek se zdá, že zastaví rakovinné buňky od dělení a rozmnožování, zkracují jejich životnost a redukují přívod krve k nádoru.“[/quote]

Navíc je vědecky dokázáno, že bodlákové mléko je schopné chránit játra a ledviny od dopadu chemoterapie na lidské zdraví. Aktivní látka silymarin, která je směsicí flavonoidů (vitamin P), je schopná snižovat hladinu jaterního enzymu, napomáhá k redukci zánětů a asistuje s modulováním T-buněk.

 

Přidání bodlákového mléko na seznam přírodních léčiv

Pokud sledujete přírodní medicínu a zabýváte se přírodními léčivy, pravděpodobně jste si vědomi toho, že bodlákové mléko není zdaleka jediná rostlina nebo jídlo, které by zabránilo rakovinné bujení.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Outkovka pestrá:
    Vědci z Bastyrské univerzity zkoumali účinnost houby zvané outkovka pestrá na opravdových pacientech s rakovinou. Zjistili, že když požili tuto houbu, imunní buňky okolo střev se začnou stimulovat, což na oplátku stimuluje jiné imunní buňky v celém těle. Jiný výzkum z Queenlandské univerzity prokázal, že aktivní směs z outkovky známé jako polysacharopeptid (PSP) je schopen zastavit nádor prostaty od samého začátku vývoje.
  • Extrakt ze zrníček hroznů: 
    Extrakt ze zrníček hroznů byl prokázán jako ničící a znemožňující růst rakovinných buněk. Vědci z Výzkumného centra proti rakovině na univerzitě v Coloradu prohlásili, že čím agresivnější rakovinné buňky jsou, tím efektivněji extrakt pracuje v zacílení a zastavení růstu.
  • Tripterygium wilfordii: 
    Na základě výzkumu publikovaného v deníku „Science Translation Medicine“ požívání tripterygium wilfordii vedlo ke zmizení nádoru po 40 dnech. Aktivní látka v rostlině, triptolid, byla indentifikována jako klíčový komponent k boji proti rakovině. [/quote]

Další zdroje k článku: ZDE, ZDE, ZDE a ZDE

Zdroj: naturalsociety.com