Uživatelé Twitteru, kteří mají oči na stopkách, si všimli něčeho, co vypadá jako postava v plášti, která se pohybuje v pozadí korunovace krále Karla III., a přirovnali neznámou osobu ke smrtce. (Foto: Twitter)

Osoba zahalená v černém hábitu s kapucí a nesoucí dlouhou tyč podobnou kosě byla v sobotu zachycena, jak se řítí před zlatými oblouky v katedrále.

„Ještě někdo si právě všiml smrtky ve Westminsterském opatství?“ napsala jedna osoba na Twitteru a zaznamenala 2 miliony zhlédnutí.

Já jsem si ho všiml! Koho hledá?“ reagoval jeden člověk.

„Ještě někdo viděl, že se na korunovaci objevil Smrťák?“ napsal na Twitteru další, přičemž uživatelé si posteskli, že by to mohla být manželka prince Harryho, Meghan Markleová, v převleku.

Ta prý zůstává doma v Kalifornii.

Záběry se dokonce dostaly na TikTok, kde jeden domácí divák zaznamenal 8,8 milionu zhlédnutí rychlého camea „smrtky“.

Diana se mstí,“ nabídl jeden z diváků.

„Dianina pozvánka defo dorazila,“ vtipkoval další.

„Tentokrát se Lizzy vrátila s posilami,“ přidal se někdo další.

„Lizzy chce zpátky svou korunu,“ souhlasil další.

Virální podívaná přišla poté, co dva královští „superfanoušci“ – kteří tvrdili, že předpověděli smrt královny Alžběty II. a prince Philipa – varovali před zlověstnými korunovačními vibracemi.

„Měli jsme vize, jako diapozitivy v našich hlavách, že bezpečnost musí být vysoká,“ řekla 78letá Lynne Antinková pro Jam Press.

Rodačka z anglického Berkshire a její syn Colin se proslavili svými morbidními předpověďmi.

Moje první vize byla padající koruna, a nevím, co to znamená, ale buď spadne z polštáře, nebo z královy hlavy,“ prozradila.

Korunovace se však neobešla bez kontroverzí, od protestů proti monarchii až po odmítnutí příbuzných.

Zdroj: nypost.com