Kuvajt – Kuvajtské médium představilo virtuálního moderátora zpráv vytvořeného pomocí umělé inteligence, který má v plánu číst online zpravodajství.

„Fedha“ se v sobotu objevila na twitterovém účtu webové stránky Kuwait News jako obrázek ženy s odhalenými světlými vlasy, která má na sobě černou bundu a bílé tričko.

„Jsem Fedha, první moderátorka v Kuvajtu, která pracuje s umělou inteligencí v Kuwait News. Jakému druhu zpráv dáváte přednost? Poslechneme si vaše názory,“ řekla klasickou arabštinou.

Abdullah Boftain, zástupce šéfredaktora obou deníků, uvedl, že tento krok je testem potenciálu umělé inteligence nabízet „nový a inovativní obsah“.

V budoucnu by Fedha mohla přijmout kuvajtský přízvuk a prezentovat zpravodajské bulletiny na účtu webu na Twitteru, který má 1,2 milionu sledujících, řekl.

„Fedha je populární, staré kuvajtské jméno, které odkazuje na stříbro, kov. Roboty si vždycky představujeme stříbrné a kovové, takže jsme to spojili,“ řekl Boftain.

Podle Boftaina blond vlasy a světlé oči moderátorky odrážejí různorodou populaci Kuvajťanů a emigrantů v zemi bohaté na ropu.

„Fedha představuje všechny,“ řekl.

Zdroj: france24.com