Dnes ráno vykolejil nákladní vlak převážející etanol, což si vyžádalo evakuaci obyvatel malého městečka nedaleko Minneapolis, informovala stanice Fox News.

Společnost Burlington Northern Santa Fe (BNSF) Railway uvedla, že 22 vagonů vykolejilo kolem 01:00 místního času poblíž Raymondu v okrese Kandiyohi. Některé z vykolejených vozů převážely etanol a kapalinu z kukuřičného sirupu, které se vznítily.

V důsledku incidentu úřad šerifa okresu Kandiyohi evakuoval nedaleké město. Zde je jejich vyjádření:

„Hasičské sbory z Raymondu a četných okolních sborů zasahovaly, protože několik vykolejených cisteren začalo hořet a bylo zjištěno, že převážejí určitou formu etanolu a další s kapalinou kukuřičného sirupu.“

“ Kolem místa havárie byla stanovena evakuační oblast o rozloze ½ míle a s evakuací pomáhali strážci zákona a další záchranáři.“

„Obyvatelé byli instruováni, aby opustili své domovy, a v budově křesťanské školy Central Minnesota v nedalekém Prinsburgu ve státě Minnesota bylo zřízeno nouzové sběrné místo pro ty, kteří neměli kam jít.“

Záběry z incidentu zveřejněné na sociálních sítích ukazují plameny šlehající z cisteren převážejících etanol – děsivý pohled vzhledem k tomu, že vlakové neštěstí ve východní Palestině mají všichni stále v čerstvé paměti.

K tomuto incidentu došlo jen několik hodin poté, co ve středu poblíž Pittsburghu vykolejil vlak společnosti Canadian National Railway Company, a jen několik dní poté, co v neděli v Severní Dakotě vykolejil sedmdesátivozový vlak převážející nebezpečné látky.

Naši pozornost upoutal rostoucí počet zpráv o vykolejení vlaků po celé zemi. Údaje agentury Bloomberg ukazují, že počet zpráv o vykolejení vlaků dosáhl historického maxima.

Zdroj: zerohedge.com