Nejnovější video s dvoumetrovým humanoidem Atlasem od společnosti Boston Dynamics ukazuje, že získal nové schopnosti, které mu umožňují pohybovat se ve složitém terénu. (Foto: Youtube)

Tým Atlasu společnosti Boston Dynamics, vedený Scottem Kuindersmou, sdělil serveru The Verge, že video má „informovat o rozšíření výzkumu, který na Atlasu provádíme“.

Video ukazuje Atlas, jak autonomně pracuje na provizorním staveništi. Dělník žádá dvounohého robota o brašnu s nářadím, zatímco je vysoko na lešení. Robot tašku získá a úspěšně ji dělníkovi doručí.

„Nepřemýšlíme jen o tom, jak robota přimět, aby se dynamicky pohyboval v prostředí, jako tomu bylo v Parkour a Dance.“

„Nyní začínáme Atlas zapojovat do práce a přemýšlíme o tom, jak by robot měl být schopen vnímat objekty ve svém prostředí a manipulovat s nimi,“ řekl Kuindersma.

Od roku 2021, kdy společnost Hyundai Motor Group získala kontrolní podíl ve společnosti Boston Dynamics za 1,1 miliardy dolarů, došlo k pozoruhodné změně ve sděleních této robotické společnosti, která podle všeho posouvá tyto dvounohé roboty blíže ke komercializaci pro reálné použití.

Vadí nám, že sen vojensko-průmyslového komplexu o humanoidních bojovnících by mohl být realizován prostřednictvím Atlasu.

Zdroj: theverge.com